VOLDSOM BRANN: Politiet mener nå at det er minst 79 mennesker som døde i den omfattende brannen i boligblokken i Grenfell Tower.
VOLDSOM BRANN: Politiet mener nå at det er minst 79 mennesker som døde i den omfattende brannen i boligblokken i Grenfell Tower. Foto: Matt Dunham

Politiet: 79 mennesker døde i London-brann

Britisk politi sier 79 mennesker er savnet eller antatt døde etter Grenfell Tower-brannen i London.

På en pressekonferanse mandag formiddag informerte politiet i London at de antar at det er 79 mennesker som har mistet livet i storbrannen i London forrige uke.

Samme familie

Tallet kan forsatt stige.

Boligblokken i Grenfell Tower begynte å brenne natt til onsdag forrige uke.

– I dag morges smerter det meg å si at det nå er 79 mennesker vi mener er døde eller antatt døde, etter brannen, sier politisjef Stuart Cundy.

Blokken inneholdt 120 leiligheter, og mange av beboerne ble fanget i flammehavet.

Politiet i London uttalte før helgen at de håpet dødstallene ikke ville bli tresifret.

Nå er det altså bekreftet at 79 mennesker er savnet eller døde.

– Mange av de som er rammet har mistet flere familiemedlemmer, sier Cundy.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent, men politiet tror ikke den var påsatt. Alle etasjer fra tredje etasje og oppover ble herjet av brannen, som spredte seg svært raskt oppover via fasaden.

Kastet ut barn

18 personer får fortsatt behandling på sykehus, og for ni av dem er tilstanden kritisk, skriver BBC.

Det utspilte seg grufulle scener da den voldsomme brannen brøt ut. Øyevitner ble vitne til at folk kastet barna sine ut av vinduene, mange etasjer over bakken.

For politiet har det, og er fortsatt, svært krevende arbeid med å identifisere alle de omkomne. Politiet har kommentert at de frykter de ikke vil klare å identifisere alle de som har mistet livet. Stuart sa på pressekonferansen at politiets øverste prioritering er å identifisere så mange som mulig.

– Dette er en ekstrem krevende tid for familiene. Det er vanskelig å beskrive grusomhetene denne brannen har skapt, sier Stuart.

Men han advarte samtidig at det kan ta mange, mange uker å komme gjennom arbeidet.

– Det som er viktig for meg er å finne svar til familiene som er rammet, sier han.