Her kommer Savannah (12) ut av skapet foran hele menigheten

– Gud lagde meg slik med vilje. Ingenting med meg er feil, rakk lesbiske Savannah Ward å fortelle menigheten før mikrofonen hennes ble slått av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mai kom den 12 år gamle mormoneren Savannah Ward ut av skapet. Det gjorde hun i en tale foran hele menigheten.

– Gud elsker meg slik jeg er, fordi jeg tror at han elsker alle sine kreasjoner. Jeg tror at han lagde meg slik med vilje, sier Savannah i videoen du ser over.

12-åringen, som er fra Salt Lake City i Utah, fikk ikke fullført talen før noen slo av mikrofonen hennes. Deretter ble hun bedt om å sette seg.

Før hun ble avbrutt, rakk hun å si mye av det hun hadde planlagt å si i over ett år:

– Gud lagde meg slik med vilje. Ingen del av meg er feil, sa hun.

Og:

– Jeg valgte ikke å bli som dette. Jeg kan ikke gjøre andre homofile, og ingen blir slik som dette av å være sammen med meg. Jeg tror at Gud vil at vi skal behandle hverandre med godhet, selv om vi er forskjellige.

MODIG: Savannah er stolt og glad for at hun har fortalt verden hvem hun er. Foto: Privat 
MODIG: Savannah er stolt og glad for at hun har fortalt verden hvem hun er. Foto: Privat 

Hylles av mamma

Savannahs mor Heather Ward sier til Huffington Post at Savannah i juni 2016 fortalte henne at hun er lesbisk.

– Hun følte seg alene med tankene sine, og at de andre jentene var forelsket i gutter, men at hun likte jentene, sier hun.

Heather forteller at hun reagerte med å fortelle Savannah at hun elsker henne, og at hun er helt perfekt akkurat slik hun er.

– Jeg er så stolt av henne

Savannah ønsket å fortelle menigheten sin historie – for å fortelle andre homofile mormonere at de ikke er alene.

– Hun er modig. Jeg hadde vært så redd for å gå opp der og si noe så intimt, i frykt for hva folk måtte tenke. Jeg er stolt av henne, sier Heather.

Og:

– Selv nå ønsker hun ikke at dette skal handle om henne. Hun vil at det skal handle om andre LHBT-barn. Hun vil at hennes historie blir fortalt, slik at det ikke skjer med andre barn.

Videre sier Heather at Savannah føler seg både glad og trist.

– Hun er glad fordi hun føler seg fri, fordi en del av meg nå kan se på henne som en homofil person, og se at hun ikke er annerledes enn noen andre. Hun er trist fordi hun ville dele en historie i en kirke hvor hun ble akseptert, uten å stille spørsmål, sier hun.

Mormoner-nettsted for homofile

Mormonerkirken er kjent for å ha et anstrengt forhold til homofili, men i fjor lanserte kirken en egen nettside for homofile mornonere, «Mormon and Gay».

Her blir det opplyst at mormonerkirken tillater homofile mormonere – «så lenge de ikke handler på sine seksuelle impulser».

«Seksuelle forhold er bare riktig mellom en mann og en kvinne som er lovlig viet som ektemann og hustru. Alle andre seksuelle forbindelser, inkludert dem mellom personer av samme kjønn, er synd, og ødelegger den guddommelige familieinstitusjonen», står det på nettstedet.

Heather sier til The Huffington Post at hun håper at mormonerkirken kan anerkjenne Savannahs tale.

– Jeg vil at mormonerkirken skal vite at homofile mennesker er vakre, og at de er like gode og fullkomne som alle andre, og at de fortjener livslang kjærlighet, sier hun.

– Savannah vil at kirken skal vite at hun ikke er ond, og at Gud elsker henne, og at hun er homofil fordi det er slik hun ble født.