De siste dagene har Oslo brann- og redningsetat rykket ut til unormalt mange branner i hovedstaden.

– Siden onsdag har det vært en større brann hver dag i Oslo, sier Lars Magne Hovtun, som er informasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat, til TV 2.

På sin Facebook-side lister etaten opp fem store branner denne uken.

Onsdag brant det på Toppåsen skole på Holmlia, og gymsalen og deler av en annen skolebygning brant ned.

Torsdag brant det i en leilighet i en boligblokk i Nåkkves vei på Tveita, og ei eldre kvinne omkom i brannen.

Fredag brant det kraftig i en restaurant i en bygård i Torggata.

Lørdag brant det på soverommet i en lelilighet i en bygård i Bergverksgata på Grunerløkka, og natt til søndag brant det i en leilighet i Dalehaugen på Galgeberg.

Tre ting som må sjekkes

Brannvesenets bønn til Oslo-beboerne er å sjekke om varslingsannlegget, røykvarslerne og rømningsveiene er i orden.

Brann- og redningsetaten oppdager nemlig stadig feil på brannvarslingsanlegget, at folk ikke har røykvarslere eller at folk oppbevarer ting som barnevogner i oppgangen.

– Folk vet ikke hvor viktig det er å ha dette på plass. Dette er enkle, men veldig viktige ting, som man kan gjøre for å rett og slett overleve en brann, sier Hovtun.

– Og når du har ordnet dette til deg selv, så kan du tenke på om barna dine som har flyttet ut, foreldrene og besteforeldrene dine har det i orden, sier han.

Brann- og redningsetaten oppfordrer også folk til å forsikre seg om at det finnes røykvarslere på hytta, i båten eller i campingvognen i sommer.

Tror ikke det skjer dem

Informassjonssjefen forteller at når brann- og redningsetaten rykker ut, oppdager de at folk ikke er klare over hvor ofte det begynner å brenne i Oslo.

– Det brenner oftere enn folk tror. I fjor var det totalt 444 branner i Oslo. Men hver dag møter vil folk som tenker at en brann aldri kommer til å skje dem, sier Hovtun.

Den siste uken har dødsbrannen i London, hvor over 58 personer har mistet livet, fått mye medieomtale.

– Etter hendelser som den store brannen i London, så er det vanlig at folk blir bekymret for brann. Men det som rart, er at folk blir bekymret for store branner, mens det som er like farlig for den enkelte er en liten brann på soverommet hvor det ikke finnes røykvarsler, sier Hovtun.