Et luksushotell i Mali, som er populært blant vestlige turister, ble angrepet av væpnede menn søndag kveld, sier en talsmann for sikkerhetsdepartementet til Reuters, ifølge BBC.

Maliske soldater skal være på stedet sammen med en fransk antiterror-styrke.

FNs Mali-utsending sier til nyhetsbyrået AP at det er et terrorangrep og at flere skal være drept. Det skal også ha blitt tatt flere gisler.

Malis sikkerhetsminister sier til nyhetsbyrået AFP at rundt 20 gisler har blitt løslatt etter angrepet, som jihadister står bak. Sikkerhetsministeren opplyser at to personer er drept, inkludert en fransk-gaboneser.

En av terroristene unnslapp de maliske soldatene og den franske antiterror-styrken etter at han ble såret, sier sikkerhetsministeren til BBC.

Vitner skal ha hørt at flere skudd ble avfyrt på hotellet Le Campement i Dougourakoro, som ligger øst for hovedstaden Bamako. Luksushotellet består av flere hytter, restauranter og svømmebasseng.

FRANSKMENN: Bildet viser franske soldater som var på stedet etter angrepet. 
FRANSKMENN: Bildet viser franske soldater som var på stedet etter angrepet.  Foto: Reuters Tv

Angrep mot hotell i 2015

Mali har i flere år kjempet mot islamistiske opprørere i deler av landet.

I november 2015 ble 20 personer drept da væpnede menn angrep et Radisson Blu-hotell i Bamako og tok gjester og ansatte som gisler. Det var al-Qaida som tok på seg ansvaret for det angrepet.

Sikkerheten i det afrikanske landet har blitt verre siden 2013, da franske styrker tok opp kampen mot islamistiske styrker nord i landet, ifølge BBC.

Både franske styrker og en fredsbevarende styrke fra FN er til stede i landet.