16-åringen erkjente drapene dagen etter og i politiavhør har han i detalj forklart seg hva som skjedde.

Ba for livet

Begge ofrene ba for sine liv da de var påført knivstikk av 16-åringen, men han fortsatte å stikke dem.

I avhør har den tiltalte vist hvordan han holdt kniven og hvordan ofrene forsøkte å gi tegn til at han ikke måtte drepe dem.

16-åringen erkjente i første avhør at hensikten var å drepe 14-åringen Jakob Abdullahi Hassan og at han måtte drepe 48 år gamle Tone Ilebekk siden hun ville kunne kjenne ham igjen dersom han bare hadde stukket av.

– Han har erkjent at han knivstakk Ilebekk med den hensikt å drepe, sier guttens forsvarer, advokat Svein Kjetil Stallemo til TV 2.

Han erkjenner straffskyld og kommer til å forklare seg i retten.

Ifølge tiltalen drepte den da 15 år gamle gutten Jakob 5. desember ca. klokken 16 ved Wilds Minne skole på Lund i Kristiansand gjentatte ganger, før han knivdrepte Ilebekk samme sted. Begge ofrene døde av forblødning på Sørlandet sykehus samme kveld.

Lukket rett

Guttens forsvarer har fått gjennomslag for at rettssaken mot 16-åringen skal gå for lukkede dører, men med pressen til stede.

Bakgrunnen er at tiltalte er under 18 år. Tingretten har også sagt ja til at enkelte av de pårørende får være til stede under behandling av saken.

Hovedregelen i Norge er at rettsmøter er offentlige, men ifølge domstolsloven kan et rettsmøte lukkes helt eller delvis blant annet dersom en tiltalt er under 18 år. I kjennelsen fra Kristiansand tingrett heter det at retten har kommet fram til at tiltaltes alder alene er tilstrekkelig for å kunne lukke dørene.

Rykteflom

16-åringen har forklart for politiet at han var alene om drapet. Etter dobbeltdrapet var det en rykteflom i ungdomsmiljøet om at det skal ha vært flere gjerningsmenn involvert, og det førte blant annet til at en 17 år gammel gutt ble banket opp fordi han feilaktig ble beskyldt for å være innblandet i drapet.

Foran rettssaken har Kristiansand kommune bedt skolene være spesielt oppmerksomme på hva som skjer i sosiale medier, skriver Fædrelandsvennen.

– Vi merket spesielt på onsdagen etter dobbeltdrapet at var det en eksplosjon på sosiale medier med veldig mange rykter. Da måtte vi gå ut og si til elevene at de måtte forholde seg til det politiet sa og ikke det som skjedde på sosiale medier, sier oppvekstdirektør Arild Rekve i Kristiansand til avisen.