Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde i Bærum onsdag kveld.

Videoen, som er blitt hyppig delt på Facebook det siste døgnet, viser en av bussene til selskapet Nettbuss.

Bussen kjørte en rute i Bærum, fra Lommedalen mot Sandvika. Bussen kjører forbi mannen som filmer, før den kjører i høy hastighet på feil side av veien – gjennom rundkjøringen og inn i en tunnel.

Der kommer en møtende bil, som er nær et sammenstøt med bussen.

Var du om bord på bussen? Kontakt oss!

Viste fingeren

TV 2 har snakket med mannen som har filmet hendelsen. Han ønsker å være anonym, men forteller at han var sjokkert over hendelsen og hvordan sjåføren risikerte sikkerheten til passasjerene og andre bilister.

– Jeg så to passasjerer gjennom bakruta på bussen, og den ene var tydelig sjokkert, forteller bilisten.

Mannen forteller at det var en foranledning til hendelsen som oppstod da bussen kjørte ut fra et stopp i Toppåsveien i Bærum. Det skal ha vært uenighet om plasseringen i veibanen.

– Jeg stod i venstre felt, og det var god plass til bussen i høyre felt. Likevel kunne jeg se at bussjåføren rakk finger til meg en rekke ganger.

Etter dette bestemte bilisten seg for å følge etter bussen for å konfrontere sjåføren og spørre hva som var årsaken til oppførselen.

Det skal ha oppstått flere ubehagelige situasjoner der bussen bremset brått for fremprovosere en kollisjon med bilisten, og da bestemte han seg for å finne frem telefonen og filme.

Videoen er vist over 68.000 ganger på Facebook. Mange har kommentert kjøringen.

– Ingenting forsvarer sånn kjøring. Det var langt farligere enn filminga. Godt han fikk det på film. Sånne bussjåfører må lukes ut, skriver en.

– Vi vil vel ikke ha sånne på veiene våre. En farlig handling. Kan ikke forsvares, uansett hva bilen gjorde så tar du ikke en sånn avgjørelse og kjører forbi, skrive en annen Facebook-bruker under videoen.

Svært alvorlig

Nettbuss er operatør av den aktuelle bussen, og bekrefter overfor TV 2 at sjåføren er ansatt hos dem.

– Vi har sett filmen, og ser svært alvorlig på hendelsen, sier regiondirektør for Akershus og Oslo, Per Nilsen til TV 2.

– Dette er en adferd vi ikke kan stille oss bak, og videoen viser en svært alvorlig trafikkhendelse, som kunne gått veldig galt, sier Nilsen.

Nå vil sjåføren bli kalt inn til et møte.

– Det vil bli opprettet en personalsak. Vedkommende kjører ikke buss i dag, sier Nilsen.