Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I snart to år har en lege i 50-årene vært siktet for å ha forgiftet og drept kjæresten sin, Anne Linell Sundt, på Bygdøy i Oslo. Mannen har hele tiden hevdet sin uskyld. Nå har statsadvokaten henlagt siktelsen om forsettlig drap. Legen blir istedet kun tiltalt for uaktsomt drap.

Den 12. desember 2015 ble Anne Linell Sundt funnet død i sitt eget hjem på Bygdøy.

Ni måneder senere ble kvinnens kjæreste, en lege i 50 årene, pågrepet og siktet for forsettlig drap.

– Da snakker vi om et uhell

Politiets hovedteori var at legen hadde drept kvinnen med en overdose av legemidler. Motivet skal ha vært arv.

For et halvt år siden avsluttet politiet etterforskingen og sendte saken til Oslo statsadvokatembete for å avgjøre spørsmålet om tiltale. Nå har det kommet en konklusjon, ifølge den siktede legens forsvarer, Arild Holden.

– Jeg har vært i kontakt med statsadvokaten i saken. Det han forteller meg er at siktelsen for forsettlig drap, den er borte. Den er henlagt. Det blir derimot en tiltale mot legen for uaktsomt drap. Da snakker vi om et uhell, sier Holden til TV 2.

Tror ikke legen blir dømt

Den drapssiktede legen satt fem måneder i varetekt før han slapp ut mot meldeplikt. Han har fra dag en nektet for å ha drept kjæresten. Advokat Holden mener etterforskningen har tatt alt for lang tid.

– Den har vært lite fokusert på bevisspørsmålene i saken. Man har vært mer opptatt av at man har tatt en ressursperson, kontra det å opplyse saken.

Legen satt fem måneder i varetekt etter at han ble pågrepet, siktet for å ha drept kjæresten. Holden gir politiets arbeid med dødsfallet det glatte lag.

– Jeg har ingen sans for etterforskningen i denne saken, og jeg har gjentatte ganger sagt i fra om det. Nå har jeg ihvertfall delvis fått rett, og jeg mener i dag at det heller ikke er grunnlag for noen tiltale for såkalt uaktsomhet. Jeg tror at den saken også kommer til å falle.

– Har fått livet sitt rasert

Holden forteller at tiden i varetekt var tung for legen, men at han nå er lettet over at det ikke ble tiltalt for forsettlig drap.

– Han har jo fått livet sitt rasert. Han har gått fra å være en meget vellykket lege, som har drevet meget godt, til at han har tapt alt.

– Han er selvfølgelig lettet over at alvoret i saken er noe nedgradert. Det er alvorlig fremdeles, det å bli anklaget for å ha vært uforsiktig, men det er altså en helt annen sak.

TV 2 har vært i kontakt med Oslo statsadvokatembete, men de ønsket ikke å kommentere saken i dag.