Tirsdag er det justisminister Jeff Sessions' tur til å forklare seg for etterretningskomiteen i Senatet.

Forrige uke ble den sparkede FBI-direktøren James Comey grillet i beste sendetid, og høringen har vært blant de heteste politiske poteter i USA siden Trump ble innsatt som president.

Og det politiske spillet er langt fra over – for nå skal amerikanerne få høre justisministerens versjon.

Forlot Det ovale kontor

Nå er det Sessions som skal gi sin forklaring om presidenten, hans team og deres kontakt med russerne under den amerikanske valgkampen i fjor høst.

Mandag ble det klart at Sessions selv ønsket en offentlig høring, og tirsdag klokken 20.30 norsk tid, skal justisministeren i ilden.

Se høringen direkte på TV2.no i videovinduet over, og på TV 2 Nyhetskanalen.

Den tidligere Alabama-senatoren, og nåværende justisminister for Donald Trump, Jeff Sessions må svare på flere viktige spørsmål under kveldens høring.

Ifølge CNN vil demokratene trolig gå hardt til verks for å få Sessions til å forklare seg om møtet mellom Comey og Trump på Det ovale kontor. I sin forklaring sa Comey at han mente Sessions forsto at det var upassende at han, som da var FBI-direktør, var alene på kontoret med president Trump.

Sessions vil trolig måtte svare på hva han tenkte om presidentens ønske om å møte Comey alene 14. februar, og hvorfor han valgte å forlate kontoret.

– Min følelse var at justisministeren forsto at han ikke burde ha forlatt rommet, som også var grunnen til at han nølte, sa Comey.

Ifølge ham var det på dette møtet at Trump ba FBI droppe etterforskningen av spesialrådgiver Michael T. Flynn og hans kontakt med russerne.

Etter møtet skal Comey ha bedt Sessions om aldri å la ham være alene med Trump igjen – en henvendelse han mener justisministeren aldri responderte på.

Sessions vil også bli spurt om hvorfor han erklærte seg inhabil da det ble kjent at Comey og FBI hadde iverksatt etterforskning av Trumps team og deres forhold til russerne. Spesielt fordi president Trump refererte til anbefalinger fra nettopp Sessions og visejustisminister Rod Rosenstein – da han valgte å sparke Comey.

Til sitt forsvar kan Sessions skylde på Comeys behandling av epost-skandalen med Hillary Clinton, som han også mente var sterkt kritikkverdig, og grunn nok til å sparke Comey.

Russlands ambassadør

Da Donald Trump utnevnte Sessions som landets nye justisminister var han gjennom en omfattende høring i Senatet.

Under ed kunngjorde Sessions at han aldri hadde hatt kontakt med utenlandske aktører, deriblant russerne, under valgkampen.

– Jeg har ikke kjennskap til noen av disse aktivitetene. Jeg har blitt kalt medhjelper i løpet av valgkampen. Jeg kommuniserte ikke med russerne, og jeg kan ikke kommentere det, svarte den da blivende justisministeren.

Men kort tid senere avslørte amerikansk presse at Sessions hadde hatt minst to personlige møter med Russlands ambassadør i USA, Sergej Kislyak.

I den lukkede delen av Comeys høring skal det ha kommet frem at det kan ha vært et tredje møte mellom Sessions.

CNN melder at det var et møte mellom Sessions og den russiske ambassadøren i april 2016, på Mayflower Hotel i Washington.

At Sessions løy foran Senatet i første omgang vil trolig være noe han vil måtte gi grundig forklaring på i tirsdagens høring.