KNIVSTUKKET OG PÅTENT: 36-åringen som regnes som hovedmannen bak drapet på Nils Olav Bakken har forklart seg i detalj om den bestialske handlingen. Foto: Privat/TV 2
KNIVSTUKKET OG PÅTENT: 36-åringen som regnes som hovedmannen bak drapet på Nils Olav Bakken har forklart seg i detalj om den bestialske handlingen. Foto: Privat/TV 2

Drapstiltalt i Søndre Land: Offer i live da han ble påtent

Tre personer er tiltalt for drapet på Nils Olav Bakken (49) i Søndre Land 3. september i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

36-åringen som er tiltalt for drap på Nils Olav Bakken (49) i Søndre Land, har i avhør fortalt at offeret var i live da han ble dynket i bensin og tent på.

36-åringen, som regnes som hovedmann i saken, nekter imidlertid for at drapet var planlagt, skriver VG.

– Det oppsto en situasjon på stedet som resulterte i det tragiske utfallet vi fikk. For min klients del blir det avgjørende for straffeutmålingen om retten kommer til at det forelå planlegging som eventuelt vil medføre en strengere straff, sier forsvareren, advokat Per Espen Eid.

Tre tiltalte

Drapet skjedde i Totjernvegen på Veståsen i Søndre Land ved 1-tiden natt til lørdag 3. september i fjor. Den 44 år gamle kvinnen, hennes sønn på 20 år og hennes 36 år gamle ekskjæreste er alle tiltalt for drap eller medvirkning til drap på 49 år gamle Nils Olav Bakken.

Politiet mener 20-åringen først la 49-åringen i bakken, og at offeret deretter ble holdt fast, hvorpå kvinnen knivstakk ham i den ene hånden.

I den detaljerte beskrivelsen i tiltalen heter det at Bakken deretter ble knivstukket tre eller fire ganger i overkroppen av 36-åringen, før han først ble sparket i hodet og deretter knivstukket av 36-åringen i halsen. Til slutt mener politiet at Bakken ble dratt ut i grøftekanten hvor de tiltalte helte bensin over ham og tente på.

«Skvatt litt»

Ifølge VG har 36-åringen forklart at han «skvatt litt» da 49-åringen satte seg opp på kne mens han var i flammer.

Verken den tiltalte kvinnen eller hennes sønn erkjenner straffskyld. Derfor er det også uenigheter rundt faktum i saken, sa statsadvokat Thorbjørn Klundseter til NTB da tiltalebeslutningen var klar.

Rettssaken etter drapet starter i Gjøvik tingrett førstkommende mandag.

(©NTB)