Det var da en politimann var ute for å trene med hunden sin fredag at det politiet mener er ulovlig og straffbar oppbevaring av sprengstoff ble avdekket.

– Det var tilfeldig at vi kom over dette. Politimannen som var ute for å trene med hunden sin oppdaget en container han ble nysgjerrig på, forteller jourhavende jurist ved politiet i Ålesund, Maria Vike Nørve, til TV 2.

Området hvor sprengstoffet ble oppbevart har tidligere vært øvingsområde for politiet.

Etter å ha sjekket hvem som eide containeren, kunne politiet konkludere med at det er samme mann som i desember ble fratatt sitt løyve til å oppbevare sprengstoff.

– Tillatelsen han hadde ble trukket tilbake i i fjor for tidligere ulovlig oppbevaring. Vi har ikke grunn til å tro at eksplosivene er ervervet ulovlig, men slik situasjonen er nå har han ikke tillatelse til å oppbevare dem, sier Nørve.

Politiet klarte ikke å åpne containeren selv, men fikk bistand av brannvesenet. Containeren var godt låst, men likefullt ulovlig oppbevart.

– Vi ser absolutt alvorlig på saken. Vi fant mer enn ett tonn sprengstoff. Mannen har erkjent at det er hans, og han er siktet for ulovlig befatning med sprengstoff etter paragraf 190 i den nye Straffeloven, forteller Nørve.

Det beslaglagte sprengstoffet blir nå sikret og transportert til et sted som er godkjent for slik oppbevaring.

Politiet har ikke oversikt over type sprengstoff, men opplyser at det er ment for bruk i sprengingsarbeid.