IRANS PARLAMENT: En bevæpnet mann står i et vindu i parlamentsbygningen i Teheran onsdag.  Foto: Omid Vahabzadeh / AP
IRANS PARLAMENT: En bevæpnet mann står i et vindu i parlamentsbygningen i Teheran onsdag.  Foto: Omid Vahabzadeh / AP

Iranske medier: Minst syv drept etter skyting og selvmordsangrep

Minst syv personer skal være drept i angrep på Irans nasjonalforsamling og Khomeinis grav i Teheran. Statlig fjernsyn melder om minst ett selvmordsangrep.

SISTE: Iranske medier melder om at skyteepisoden er over. Fire angripere er døde.

Terrorgruppen IS hevder å stå bak angrepet, melder nyhetsbyrået AFP. Opplysningene stammer fra terrorgruppens eget «nyhetsbyrå».

Iransk fjernsyn har meldt at fire personer har angrepet nasjonalforsamlingen, og at åtte personer er såret. Nyhetsbyrået Tasnim melder at minst syv personer er drept i angrepet.

Ifølge CNN var det minst én av angriperne i parlamentet som detonerte en selvmordsbombe.

Minst én person er også drept i det som beskrives som et selvmordsangrep ved Ayatollah Ruhollah Khomeinis grav, melder nyhetsbyrået ISNA, men det er uklart om vedkommende er identisk med selvmordsbomberen.

I tillegg skal fem personer ha blitt såret etter at tre andre angripere begynte å skyte i mausoleet.

– Terrorister
Iransk fjernsyn omtaler angriperne som «terrorister». Ifølge enkelte meldinger var angriperne i det iranske parlamentet utstyrt med maskingeværer.

Sikkerhetsstyrker samlet seg både i og utenfor nasjonalforsamlingen, opplyser øyenvitner til nyhetsbyrået Reuters.

Mens enkelte tidlig opplyste at angrepet var over, tydet andre meldinger på at det pågikk skuddvekslinger mellom politiet og angriperne. Det er nå bekreftet at angrepet er over.

Uklart motiv

Motivet for angrepene er ukjent, og ingen er foreløpig pågrepet.

Khomeini var grunnlegger av den islamske staten og sto i spissen for revolusjonen som styrtet den amerikanskvennlige sjaen i 1979.

Sjiamuslimske Iran er involvert i krigen i Syria som støttespiller til regimet til president Bashar al-Assad. Landet anses også som erkefienden til sunnimuslimske Saudi-Arabia og flere andre Golfland.