VÆPNET POLITIAKSJON: Store politistyrker rykket ut til Gamlebyen tirsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VÆPNET POLITIAKSJON: Store politistyrker rykket ut til Gamlebyen tirsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Blodig mann ba tilfeldige forbipasserende om hjelp

LODALEN (TV 2): Politiet holder muligheten åpen for at mannen rømte etter å ha blitt holdt innesperret mot sin vilje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Mannen kom løpende langs Dyvekes vei. Han var blodig og stoppet tilfeldige forbipasserende og ba om hjelp, sier innsatsleder Tore Barstad til TV 2 klokken 21.45.

Politiet og AMK mottok de første meldingene om hendelsen ved 20-tiden tirsdag. Meldingene gikk ut på at publikum hadde sett en skadd mann som lå på bakken i Dyvekes vei i Lodalen i Oslo. Politiet opplyste at mye tydet på at mannen var utsatt for vold.

Mannen ble kjørt til sykehus.

Gjennomsøkte boligblokk

– Etter å ha snakket både med han og andre vitner, aksjonerte vi mot denne blokka bak oss og fant fram til en leilighet der han sannsynligvis har vært. I hvert fall var det spor i leiligheten som er forenlig med de skadene han var påført, sier innsatsleder Barstad.

– Hvilken type skader hadde mannen?

– Jeg vet ikke så veldig mye om skadene, han blødde og han blødde kraftig.

– Hva mener politiet har skjedd?

– Vi har ikke fått snakket skikkelig med ham, men at det har skjedd noe kriminelt er vi ikke i tvil om. Vi har søkt i alle trappeoppganger og fellesareal. Vi er interessert i å komme i kontakt med vitner som bor i nærheten av Alnagata 16 og som har sett unormal aktivitet de siste døgnene.

– Hvorfor de siste døgnene?

– Fordi vi ikke vet hvor lenge han har oppholdt seg i denne leiligheten eller om dette er noe som har pågått over tid.

BER VITNER MELDE SEG: Innsatsleder Tore Barstad ber folk som har observert uvanlige ting i området de siste døgnene om å varsle politiet.
BER VITNER MELDE SEG: Innsatsleder Tore Barstad ber folk som har observert uvanlige ting i området de siste døgnene om å varsle politiet. Foto: Benjamin Bakken/TV 2

– Kan det tenkes at han har vært i denne leiligheten mot sin vilje over noe tid?

– Vi holder alle muligheter åpne som vi gjør når noen dukker blodig opp på en tilfeldig vei og ber om hjelp, så det er arbeidshypotesen vår, ja.

Stort politioppbud

Vitner på stedet forteller til TV 2 at en mann av utenlandsk opprinnelse hadde store synlige skader. Mannen lå langs veien like ved Bane Nors anleggsområde i Lodalen.

Mannen er fraktet til sykehus. Han var våken da ambulansen hentet ham. Han har alvorlige, men ikke livstruende skader.

Flere patruljer fra politiet, deriblant beredskapstroppen, var på stedet tirsdag kveld. Politiet var bevæpnet under aksjonen, og flere politifolk brukte skjold mens de gjennomsøkte boligblokken.

– Vet dere noe om hvordan han kom seg ut av leiligheten?

– Det er en av tingene vi er nødt til å finne ut av. Derfor har vi krimteknikere på stedet som skal prøve å følge sporene som måtte lede oss i den ene eller andre retningen, sier Tore Barstad.

Politiet vet foreløpig ingen ting om gjerningsmannen eller gjerningsmennene.