Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pensjonisten Jean Brooks (64) har blitt litt av en internettsensasjon etter at BBC Radio nylig besøkte henne hjemme i den engelske småbyen Hucknall.

Brooks har sett seg lei på råkjøringen i gata hennes, og hun bruker derfor en hårføner for å få bukt med problemet.

Hver dag stiller 64-åringen seg i hagen langs veien mens hun retter hårføneren mot bilistene.

Bilistene tror nok at det er radarkontroll på gang, for de aller fleste kjører saktere når de passerer Jean og hårføneren hennes.

– Problemet med trafikken her, er at det er galskap. Her er det barn på det jeg liker å kalle «symaskiner på hjul», eller såkalte firhjulinger, og mødre som kjører i 80 og 90 km/t fordi de er for sene til skolen, sier Jean til nyhetsbyrået Caters News.

Og:

– Jeg tenkte at jeg fikk hente hårføneren, stå ved porten og følge dem opp og ned veien med den, så de må vel ha tenkt at jeg var helt gæren.

Startet med tragedie

Jean forteller at det hele startet med en familietragedie.

Etter at svigersønnen døde av kreft, begynte Jean å samle inn penger til den veldedige kreftforeningen Marie Curie Cancer Care. Hun lagde en kafé i hagen, hvor hun selger kaffe og kaker til inntekt for foreningen.

Det var da hun la merke til villmannskjøringen.

– Jeg husker at en venn fortalte meg noe hun hadde hørt om i Frankrike – at noen hentet hårføneren sin og rettet den mot bilene, og så slakket bilene ned farten. Jeg tenkte at jeg skulle gjøre det, sier Jean.

Hun forteller at hårfønertrikset er blitt en real snakkis i Hucknail, og at mange rigger seg til på kafeen hennes for å se på henne veive med hårføneren.

Tipset BBC om trikset

Det var Jean selv som tipset BBC Radio i Nottingham.

– Jeg lyttet til radioen, og de pratet om barn som syklet rundt og var redde for bilistene. De spurte om noen hadde en løsning, og jeg ringte dem og sa: «Jeg har en løsning! Jeg bruker hårføneren min,» forteller hun.

– En av døtrene mine ringte meg og sa at jeg har gått viralt. Jeg tenkte: «Jeg har ikke et virus», men hun fortalte meg hva «viral» betyr, sier Jean.

Hun er glad for at hun har løst nabolagets store problem.

– Jeg har gjort gata tryggere for barna, og jeg har fått min sørgende datter til å smile. Det er ubetalelig, sier hun.