– Han holdt henne i armene sine, og så henne dø

Canadiske Christine Archibald var i London for første gang da hun ble drept av terrorister på London Bridge. 
Canadiske Christine Archibald var i London for første gang da hun ble drept av terrorister på London Bridge.  Foto: Privat via AP
Forloveden til Christine Archibald (30) var maktesløs da terroristene meide ned kjæresten hans på London Bridge.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christine Archibald er det første offeret etter London-terroren som blir identifisert.

Hun var fra Canada hvor hun arbeidet på et senter for hjemløse i Calgary, før hun flyttet til Europa for å være i nærheten av kjæresten sin, Tyler Ferguson.

Følg terrorsaken i vårt livesenter

Paret var bosatt i Nederland, men var i London sammen for helgen. Det var aller første gang Christine skulle få oppleve London.

– Knust i en million biter

Ifølge søsteren var Tyler sammen med Christine på London Bridge da terroristene kjørte inn i folkemengden. De hørte hvinende hjul, og Tyler hadde bare fått med seg kaoset før han oppdaget at kjæresten var truffet.

– Han er knust i en million biter, sier Tylers søster Cassie, til den canadiske TV-stasjonen CBC.

– Han holdt henne og så henne dø i armene sine, forteller Chrissi.

Framtidsplaner

Tylers bror, Mark, forteller at paret var svært forelsket. De hadde planer om å flytte til Canada etter at Tyler hadde fullført en arbeidskontrakt i Nederland.

– Han er knust. De hadde så mange planer for framtiden. Hans livs kjærlighet er revet bort, sier Mark til samme TV-stasjon.

Archibalds familie har offentliggjort en melding der de beskriver datteren som en person med et stor hjerte.

Stort hjerte

«Vi sørger over tapet av vår nydelige, kjærlige datter og søster. Hun hadde plass i hjertet til alle og trodde sterkt på at en hver person skulle verdsettes og bli respektert. Hun levde livet sitt basert på denne troen, ved å jobbe med hjemløse frem til hun flyttet til Europa for å være med forloveden. Hun ville ikke hatt noen forståelse for ondskapen som førte til at hun døde»

«Vær så snill og hedre henne ved å gjøre lokalsamfunnet ditt til et bedre sted. Bruk tiden din på frivillig arbeid eller doner penger til hjemløse. Fortell dem at Chrissy sendte deg», avslutter familien hennes.

DREPT: James McMullan (32). (PA via AP)
DREPT: James McMullan (32). (PA via AP)

– Satte familien foran alt

Mandag kveld er det også klart at 32 år gamle James McMullan døde i terrorangrepet. McMullan kom fra London og hadde vært en tur på byen da han ble drept av terroristene.

McMullan beskrives av sin søster som en som satte venner og familie foran alt, skriver The Guardian. Selv om han offisielt ikke er bekreftet omkommet mandag kveld, forteller Melanie McMullan at bankkortet hans ble funnet på et lik på åstedet. Familien venter en offisiell bekreftelse tirsdag.

Melanie McMullan understreker at familien ikke vil bære nag eller hat til tross for det smertefulle tapet.

«Selv om vår smerte aldri vil forsvinne, er det viktig for oss å fortsette med våre liv i direkte opposisjon til de som prøver å ødelegge oss, og huske at hat er reservert for enkle individer og bare vil føre til mer (hat). Dette er ikke en kurs vi ønsker å følge, til tross for vårt tap», sier søsteren i en uttalelse.

DREPT: Kirsty Boden (28). Metropolitan Police handout via REUTERS 
DREPT: Kirsty Boden (28). Metropolitan Police handout via REUTERS 

Drept mens hun hjalp ofrene

Den 28 år gamle australske sykepleieren Kirsty Boden er det tredje offeret som identifiseres. 28-åringen ble drept mens hun hjalp skadde på London Bridge, skriver CNN.

«Mens hun løp mot faren i et forsøk på å hjelpe folk på broen mistet Kirsty dessverre livet», skriver familien i en uttalelse.

Boden er en av fire australiere som skal ha blitt rammet av terroren. 21 år gamle Sara Zelenak er fortsatt savnet.

Franskmann blant de drepte

I tillegg til de tre som er navngitt, ble det mandag kveld kjent at to franske statsborgere er savnet etter terrorangrepet. En tredje franske borger er bekreftet død, men vedkommendes identitet er ikke kjent.

Den 39 år gamle spanjolen Ignacio Echeverría er også savnet. Echeverría, hadde stått på skateboard i en park i nærheten og skal ha stoppet for å hjelpe en kvinne som ble skadet i terrorhandlingen.

Det er syv drepte og 48 skadde etter terrorangrepet i London sent lørdag kveld. Mandag morgen var 36 fortsatt på sykehus. Tilstanden til 18 av dem var kritisk.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook