Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var noe av det verste jeg har opplevd. På et tidspunkt trodde vi at vi skulle dø, sier Linn Ellingsen (28) til TV 2.

Ellingsen er i London med kjæresten Petter Jordan. De hadde møtt en venninne på en pub på Borough Marked lørdag kveld da terroristene slo til.

– Vi så en mann som kom løpende med en machete. Plutselig hogget han til en jente. Folk begynte å barrikadere dørene, folk løp, sier hun.

Full panikk

Det ble full panikk inne på baren etter hvert som alle ble oppmerksomme på hendelsene hendelsen utenfor.

– Da kjæresten min så at han ene hadde bombevest på seg fikk alle på puben panikk. Alle løp bakover til det de trodde var en nødutgang, men det var en blindvei. Vi måtte bli i puben. Da vi hørte skyting også tenkte vi at det kunne være terroristene som skjøt. Folk var livredde, sier hun.

I LONDON: Linn Ellingsen på en kafe i London søndag. Foto: Privat
I LONDON: Linn Ellingsen på en kafe i London søndag. Foto: Privat

Det tok bare åtte minutter fra politiet fikk de første meldingene om at en bil hadde kjørt inn i folkemengden på London Bridge til gjerningspersonene var drept.

Falske bombevester

I ettertid har politiet bekreftet at de tre mistenkte terroristene hadde på seg falske bombevester, trolig for å fremkalle frykt og panikk.

Kort tid etter at de tre mistenkte var skutt og drept kom politiet inn i puben.

– Det gikk jo tydeligvis ganske fort, men det føltes ut som lang tid. Vi hørte skytingen og dunkingen på ruten fra det som skjedde utenfor. Det føltes som en uke, sier hun.

Søndag er det klart at en hvit varebil med tre personer først kjørte på fotgjenger på London Bridge, før de tre hoppet ut av bilen et kvartal unna, ved Borough marked.

Der knivstakk de flere personer før de selv ble skutt og drept av politiet.

– Vi ble veldig glade da politiet kom. Alle måtte legge seg ned på gulvet. Og så sa de bare at vi måtte løpe, og da løp vi. Politiet ropte «get the fuck out». Vi så at politiet også var redde, men de var veldig flinke og guidet oss der vi skulle løpe, sier hun.

Paret og venninnen løp i fem minutter før de fikk tak i en taxi og kom seg i trygghet i leiligheten til venninnen.

– Da vi kom hjem var det litt tårer, og da vi slo på nyhetene forsto vi omfanget. Vi er veldig glade for at vi er trygge.

Forsøkte kjøre terroristen ned

En taxisjåfør har også fortalt radiostasjonen LBC London at han så jenta som ble meid ned med machete.

– Jeg så at terroristene hoppet ut av varebilen, som hadde stanset mellom noen trafikklys. De hadde kniver med lange blader, kanskje over 30 centimeter, og så begynte de å stikke ned tilfeldige folk, sier han.

– Jeg tenkte, jeg må forsøke å treffe ham, jeg må prøve å få ham i bakken, fortsetter mannen.

– Jeg snudde taxien rundt og holdt på å treffe en av dem da han hoppet til side og tre politifolk kom løpende mot ham med batongene sine i hendene. De visste trolig ikke hva de løp mot, bare at det var en hendelse. All ære til dem, alt de var bevæpnet med var batonger, sier mannen.