Terror i London: Dette vet vi om angrepet

Syv personer er drept, minst 48 er skadd og tre mistenkte gjerningspersoner er skutt og drept etter angrepet i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld ble London nok en gang utsatt for et terrorangrep.

Få siste nytt i TV 2s livesenter.

Storbritannias statsminister Theresa May bekrefter at hendelsene i London etterforskes som terrorangrep.

Dette vet vi så langt om angrepet i London:

 • Klokken 23.28 lørdag bekreftet Metropolitan Police at de klokken 22.08 britisk tid rykket ut til London Bridge etter en «hendelse». Vitner og britiske medier, blant dem BBC, rapporterte at en hvit lastebil i høy fart kjørte opp på fortauet og traff et ukjent antall mennesker. Øyenvitner har fortalt at minst fem mennesker ble påkjørt, men det er fortsatt uklart hvor mange mennesker som mistet livet i påkjørselen.
 • Like etter kom det meldinger om at tre menn hoppet ut av den hvite lastebilen ved Borough Market like ved London Bridge. Politiet bekreftet at væpnede mannskaper responderte på meldinger om knivstikkinger på Borough Market. Flere personer, deriblant en politimann som ikke var på jobb, ble utsatt for angrepet. Mannen skal være alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket i både hode, ansikt og bena, men han skal ikke være livstruende skadet.
 • Flere vitner har forklart at gjerningsmennene både bar kniv og machete. De skal ha gått til angrep på tilfeldig forbipasserende.
 • Flere vitner forteller at gjerningsmennene løp inn på restauranter, blant annet Elliot Restaurant, og gikk til angrep på folk. Én annen restauranteier i området, Jack Applebee sier til CNN at han så tre menn angripe flere mennesker. Mens han og kundene hans gjemte seg på bakrommet hørte han mellom 10 og 15 skudd, som trolig ble avfyrt av politiet.
 • Politiet opplyser at syv personer er drept i forbindelse med angrepet.
 • Rundt klokken 05.00 norsk tid opplyste Metropolitan Police at de mener det er tre personer som står bak angrepet. Alle de tre mennene ble skutt og drept av politiet ved Borough Market. Ifølge politiet var alle tre skutt og drept – åtte minutter etter at politiet fikk melding om hendelsen. Det er uklart hvilken bakgrunn mennene har, og om de er en del av et større terrornettverk.
 • Bilder av én av de angivelige gjerningspersonene viser at vedkommende hadde på seg noe som kunne minne om eksplosiver på overkroppen. Politiet opplyser at det ikke er snakk om ekte bombevester, men noe som skulle minne om det.
 • Ifølge ambulansetjenesten i London er minst 48 personer sendt til seks forskjellige sykehus i byen. Skadeomfanget for de 48 er uklare, men ifølge statsminister Theresa May er tilstanden kritisk for flere. Mange skal også ha fått medisinsk behandling for mindre skader på ulykkesstedet.
 • Bilder fra London viser hvordan store menneskemengder løp i gatene, mange med hendene over hodet. Politiet geleidet mange vekk fra gatene, og mange ble vitner til den dramatiske skuddvekslingen mellom politiet og gjerningsmennene ved Borough Market.
 • Like etter klokken 14.00 søndag opplyste London-politiet at 12 personer er pågrepet etter terrorangrepet. Et ukjent antall er også pågrepet etter dette. Flere er løslatt uten å ha fått noen siktelse rettet mot seg.
 • Politiet har mandag kveld identifisert to av gjerningspersonene som Khuram Shazad Butt og Rachid Redouane.

Politiet: – Vær årvåken

London-politiet har følgende råd for personer som oppholder seg i London i helgen:

Behold roen, men vær årvåken og på alerten

Følg @metpoliceuk på twitter og unngå rykter eller ryktespredning

Følg denne malen dersom det oppstår en situasjon: «Run, Hide, Tell.» Det betyr at man må løpe til et trygt sted, for deretter å skru telefonen på lydløs. Deretter må politiet varsles på telefon 999 når det oppleves som trygt å ringe.

Denne artikkelen oppdateres - få siste nytt i TV 2s livesenter.

Terroristene tok seg inn i puber og angrep med kniver

Flere vitner forteller til britiske medier at terroristene, væpnet med store kniver, trengte seg inn på restauranter og barer ved Borough Market, der de knivstakk tilfeldige ofre

Flere skal ha fått strupene kuttet over, ifølge britiske medier.

En drosjesjåfør som Sky News har snakket med, forteller at han plukket opp to passasjerer som kom ut fra restauranten Black & Blue, ett av stedene terroristene forsøkte å ta seg inn.

Den ene passasjeren, en kvinne, fortalte til sjåføren at hun hadde klart å holde igjen døren noen sekunder slik at terroristene ble stoppet. Dette skal ha ført til at rundt tyve restaurantgjester klarte å rømme ut bakdøren, før terroristene kom inn i restauranten.

– De var i sjokk. Det kunne jeg se av ansiktsuttrykkene. De gråt og var veldig rystet, forteller han.