Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I valgkampen sa Trump at han vil trekke USA ut av Paris-avtalen. I forrige uke kom advarselen.

Denne uken meldte amerikanske medier, som siterte anonyme kilder, at Donald Trump har bestemt seg for å trekke USA ut av Paris-avtalen som jobber for reduksjon av klimautslipp.

Klokken 21.00 norsk tid torsdag holder presidenten pressekonferanse i Det hvite hus for å offentliggjøre sin beslutning.

TV2.no og Nyhetskanalen sender pressekonferansen direkte.

Ernas klimabønn

Parisavtalen, som ble inngått under Obama-administrasjonen i desember 2015, har som mål å holde den globale oppvarmingen under to grader og prøve å begrense temperaturøkningen til 1,5 grader.

På Twitter henvender Erna Solberg seg direkte til Donald Trump og oppfordrer ham til å vise globalt lederskap. «Vi trenger USA på laget», skriver og hilser fra de nordiske statsministrene.

regjeringens nettsider er det lagt ut en felles uttalelse der de nordiske statslederne uttrykker støtte til Paris-avtalen.

Klimabevegelsen reagerer

Den norske klimabevegelsen reagerte sterkt på nyheten om at Trump vil trekke USA ut av klimaavtalen.

– Vi har i lang tid prøvd å forhindre at USA forlater Paris-avtalen, men Trump er en svært egenrådig mann, sa Nina Jensen i WWF til TV 2.

Lars Haltbrekken mener det er uansvarlig hvis Trump gjør alvor av planene om å trekke USA ut.

– USA må delta fordi USA er det landet i verden som slipper ut nest mest klimagasser av alle land. Det var nettopp fordi Bush trakk USA fra Kyoto-protokollen at det tok så lang tid å få til en ny avtale, sier han.