Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Datoen for vitnemålet til tidligere FBI-direktør James Comey er klar. Det melder CNN.

Comey skal vitne i forbindelse med etterforskningen rundt mulige bånd mellom president Donald Trumps administrasjon og Russland.

Vitner for etterretningskomité

Comey vil avlegge sitt vitnemål for Senatets etterretningskomité torsdag 8. juni.

Som CNN tidligere har meldt, har en kilde fortalt kanalen at det er ventet at den sparkede FBI-sjefen vil snakke om sine private samtaler med Trump. I disse samtalene skal USAs president ha bedt Comey om å avbryte etterforskningen av Trumps avgåtte nasjonale sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn, ifølge The New York Times.

Etterforsker mulige Russland-forbindelser

Flynn er mistenkt for å ha hatt forbindelser til Russland, og måtte gå etter at han feilinformerte om sine møter med russiske diplomater før det amerikanske presidentvalget i fjor høst.

Det var i januar at Kongressen besluttet å starte gransking av den påståtte kontakten mellom Russland og Trump-kampanjen i forkant av presidentvalget i USA.

MÅTTE GÅ: Tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn. Foto: REUTERS/Carlos Barria/File Photo
MÅTTE GÅ: Tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn. Foto: REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Fikk sparken

Trump ga Comey sparken som FBI-direktør forrige måned. Grunnen var ifølge presidenten at han hadde ikke lenger hadde tillit til Comey. Blant årsakene som ble oppgitt var den tidligere FBI-sjefens håndtering av e-postsaken til Trumps motkandidat Hillary Clinton.

Flere har imidlertid spekulert i at det er andre årsaker til sparkingen.

– Før Trump-administrasjonen gir oss en mindre latterlig forklaring på oppsigelsen, må vi anta at det er fordi han etterforsker Trumps russlandsforbindelser, skrev politiske skribent i The New Yorker, John Cassidy.