naboen kuttet ekteparets uthus i to:

– Vi er blitt syke av nabokrangelen

Fire dager er satt av til rettssaken i Asker og Bærum, men ingen av partene tror nabokrangelen kommer til å bli løst denne gangen heller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av Norges villeste nabokrangler har i flere år pågått på Nesøya i Asker, og i 2014 nådde den et nytt nivå.

Mens foreldrene til Heidi Waage var på ferie i Spania, bestilte nabo Arne Vigeland håndverkere til å dele uthuset deres i to, fordi han mente den den ene halvparten lå på hans eiendom.

Vigeland har tapt alle tidligere rettssaker. Denne uken startet straffesaken mot han i Asker og Bærum tingrett.

– Den handler om hvorvidt tiltalte er skyldig i grovt skadeverk ved å ha gjort noen inngrep på det som er hans egen eiendom, sier Vigelands forsvarer, Trygve Staff, til TV 2.

– Hva slags skader er det snakk om på eiendommen?

– Det er noe vegetasjon som er fjernet. Terrenget et utbedret ved at det er fjernet noen steiner, lagt på jord og beplantet på nytt. Så er det et uthus, eller hva vi skal kalle det, som er demontert og lagt til side.

BOD: Nabokrangel om en bod på Vendla på Nesøya i Oslo har ført til at den ene parten har delt den i to. Han mener halvparten av den gamle boden står på hans eiendom. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BOD: Nabokrangel om en bod på Vendla på Nesøya i Oslo har ført til at den ene parten har delt den i to. Han mener halvparten av den gamle boden står på hans eiendom. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Spørsmål om selvtekt

Vigeland er tiltalt for grovt skadeverk etter å ha kappet naboens uthus i to. I tillegg må han svare for fjerning av en steinmur, et morelltre, et plommetre, noen bærbusker samt et veksthus og et gjerde.

– Det saken egentlig dreier seg om er om man på egenhånd kan rive ned et uthus som tilhører en annen, uten å gå veien som domstolene. Med andre ord, det er et spørsmål om selvtekt, sier aktor Knut Christian Braae-Johannessen.

– Videre har vi en avgjørelse fra Borgarting lagmannsrett, som nå viser seg i ettertid at de fornærmede har eksklusiv bruskrett til området, hvilket innebærer at han ikke i utgangspunktet hadde retten på sin side, fortsetter han.

– Er blitt syke

Ekteparet Waage sier at saken har vært belastende, og at de er blitt syke av konflikten med naboen.

– Det har vært utrolig belastende for dem. De er blitt syke av det. Dette har faktisk pågått fra 2012, da Vigeland sendte masse klager til kommunen. Etter det har det vært veldig mange rettssaker, sier datteren Heidi Waage til TV 2.

Det er satt av fire dager til denne rettssaken, men ingen av partene tror at Norges kanskje villeste nabokrangel blir løst denne gangen heller.

– Vi tror dette kommer til å holde på en stund til Og vi tenker jo at kanskje etter det, så blir det noe nytt. Vi vet jo ikke når det kommer til å ende, sier Waage.