Det har vært en varm kveld og natt i Sør-Norge, og flere har vært ute for å nyte det fine været. I Oslo beskriver politiet en småhektisk natt med flere hendelser.

– Vi har hatt en god del ordensforstyrrelser uten at noen har blitt kritisk eller hardt skadet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til TV 2 søndag morgen.

Det mest alvorlige var flere episoder med ungdomsbråk på Stovner og Vestli i Oslo.

– Flere steder ble det påtent søppelkasser og papir, og ungdommer løp fra politiet, sier Stokkli.

Kastet stein fra gangbru

På Vestli kastet en gjeng ungdommer en rundt 15 kilo tung stein ned fra en gangbru i forsøk på å treffe en vekterbil som kjørte under brua.

– Heldigvis bommet de. Hvis de hadde truffet kunne det vært farlig, sier operasjonslederen.

Tre personer ble pågrepet i forbindelse med hendelsene og anmeldes for å ikke etterkomme politiets pålegg. Politiet fikk også kontroll på en rekke ungdommer, og en del mindreårige ble kjørt hjem til foreldrene.

Politiet ser svært alvorlig på episodene med ungdomsbråk. Også natt til lørdag var det lignende episoder i denne delen av byen.

– Dette er overhodet ikke bra og ikke slik vi skal ha det. Hendelsene vil bli videre fulgt opp av Stovner politistasjon, sier Stokkli.

Flere bortvist

Politiet i Oslo fikk også flere meldinger om festbråk og høy musikk i hovedstaden.

– Vi har fått ganske mye klager, men dette er vanlig i Oslo en natt til søndag. Noe har vi ikke hatt mulighet til å rykke ut til, sier Stokkli.

I resten av landet har heller ikke finværet gått upåaktet hen. Totalt åtte personer ble bortvist fra ulike steder i Stavanger sentrum.

I Hordaland har politiet i løpet av natten hatt rundt 110 oppdrag. De har blant annet grepet inn i flere slåsskamper og fått flere klager på festing og støy.

Politiet i Sogn og Fjordane melder om flere tilfeller av overstadig berusede personer i distriktet.