Denne uken har president i USA, Donald Trump, vært på en ni dager lang rundreise i Europa og Midtøsten.

Og Trump har virkelig gjort seg bemerket, både politisk og i måten han har oppført seg på, og ting han har gjort på de ulike besøkene.

Og tallenes tale er klar: Aldri har Donald Trump vært mindre populære blant amerikanerne.

I den siste målingen, gjennomført av Fox News, synker Trumps popularitet.

54 prosent av de spurte er misfornøyd eller sterkt misfornøyd med Trump.

40 prosent av de spurte mener Donald Trump gjør en tilfredsstillende jobb. Tallet har sunket fra 45 prosent.

Dette er noe av episodene som har vekket ekstra stor oppsikt i sosiale medier den siste uken:

1. Sverd-dans og magisk kule i Saudi Arabia:

Under statsbesøket i Saudi Arabia nøtte Donald og Melania Trump presidenten i Egypt, Abdel Fattah al-Sissi, og Kong Salman.

Sammen besøkte de Globalt senter for kamp mot ekstrem ideologi i byen Riyadh, hvor de tre mennene poserte foran en lysende kule. Bildet spredte seg særdeles raskt i sosiale medier, og mange undret seg over poseringen.

Ett annet øyeblikk som ble fanget opp av kameraene var da Trump og hans nærmeste rådgivere i Det hvite hus deltok i tradisjonell sverd-dans, sammen med kongen av Saudi-Arabia.

I tillegg til en dansende president svingte også utenriksminister Rex Tillerson og næringsminister Wilbur Ross seg med sverdene.

2. Dytting i Nato-hovedkvarteret:

En viktig del av reisen til Europa var Trumps deltakelse på NATO-toppmøte i Brussel. Generalsekretær Jens Stoltenberg tok imot lederne fra alle NATO-medlemslandene, deriblant Trump, Erna Solberg, Storbritannias Theresa May og Tysklands Angela Merkel.

En viktig del av den offentlige seansen er fotograferingen av alle lederne. Og det var i den anledning det oppsto en situasjon som har fått stor oppmerksomhet. President Donald Trump dyttet bokstavelig talt vekk statsminister i Montenegro, Dusko Markovic, for å komme i posisjon ved siden av Stoltenberg.

– Han oppfører seg som en bølle, og viser dessverre unge mennesker, at dersom man oppfører seg slik, så kan man også bli president i USA, sier satiriker og USA-kjenner, Eirik Bergersen.

Trygve Svensson ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved UIB, mener Trumps dytting er noe de aller fleste kan kjenne seg igjen i.

– Alle som har stått i en kø eller vært på en fest, vet hvordan denne dyttingen oppleves. Det er noe veldig allment og menneskelig over det at han brøytet seg fem. Det blir interessant og derfor også hyppig delt i sosiale medier, sier Svensson.

3. Håndhilsing

En annen situasjonen som ble gjenstand for diskusjon under NATO-toppmøte var håndhilsingen mellom Frankrikes nyvalgte president, Emmanuel Macron og Donald Trump.

De to statslederne møttes med et fullt pressekorps som publikum, og sittende på to stoler ved siden av hverandre så varte håndhilsingen ifølge ABC News i 5,2 sekunder. På slutten forsøkte til og med Trump å løsrive seg, uten hell, fra Macrons faste håndtrykk.

Senere på dagen møttes de to igjen, denne gangen sammen med alle de andre staslederne utendørs. Da håndhilste de to igjen, og denne gangen var Trump godt forberedt. Han tok et godt grep i hånden til Macron og dro den til seg.

– Det er blitt hans signatur. Det er hans måte å vise makt på, på samme måte som tidligere president Lyndon B. Johnson ga motparten en mindre stol, sier Bergersen.

– Jeg lurer på om vi må helt til wrestling-verden for å forstå dynamikken bak dette. Folk som ser på wrestling vet at de ikke slåss på ordentlig, men man velger likevel å tro på det skuespillet som oppstår. Og det er noe der Trump forstår. Han forstår hva som blir viralt, og hva alle der ute legger merke til, sier Svensson.

4. Familien Trump og paven

Ett av flere stoppesteder i Europa var Roma og Vatikanet. Her ankom Donald Trump, hans kone Melania, deres datter Ivanka og hennes ektemann onsdag.

Familien møtte Pave Frans i Vatikanet, og de oppstilte bildene av det første møtet gikk raskt verden rundt.

I medier over hele verden har pavens ansiktsuttrykk på mange av bildene, fått stor oppmerksomhet.

På sosiale medier har mange trukket frem Barack Obamas møte med paven, hvor de to ble observert i strålende humør, med latter og smil på nærmest alle bildene.

– Det gikk kanskje fem minutter etter at dette bildet ble tatt, til det var over hele min Facebook og Twitter. Det ble photoshoppet inn skrekkfilmkarakterer og alt mulig rart. Men det er også viktig å huske på at det er det vi ser, og kanskje er det en boble. De som for eksempel stemte på Trump ser kanskje noe helt annet, sier Svensson.

5. Holde kona i hånden

På hele sin rundreise har president Donald Trump hatt følge av sin kone, Melania. Førstedamen har også møtt mange av statslederne, og tilbrakt tid med deres respektive ektefeller – blant annet Sara, konen til Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Melania og Trump har gjentatte ganger gått inn og ut av Air Force One, posert på flyplasser og blitt møtt av pressekorps i den respektive by.

På flyplassen i Tel Aviv i Israel kom ekteparet gående langs den røde løperen, da Trump tydelig forsøkte å ta sin kones hånd. Men med en rask håndbevegelse viftet Melania vekk hånden til ektemannen.

Dagen etter landet de i Roma, og igjen forsøkte Trump å ta Melanias hånd, da de to skulle ned flytrappen. Men nok en gang ble president avvist av sin førstedame.
Videoklippene av episodene har gått verden rundt. Da de to landet i Italia fredag var det endelig en mulighet for Trump å holde sin kone i hånden. Samtidig la Det hvite hus ut offentlig ut et bilde av Melania og Donald Trump, hvor de to poserer – mens de holder hender.