Den republikanske politikeren Greg Gianforte er i hardt vær etter at han skal ha kastet en journalist fra The Guardian i bakken og knust brillene hans.

Politisk journalist i avisen, Ben Jacobs, stilte flere spørsmål rundt den republikanske helsehjelpsreformen, da Gianforte skal ha kastet seg over Jacobs og slengt ham i bakken.

The Guardian har publisert et dramatisk lydklipp av episoden, som du kan høre i videovinduet over.

– Jeg tror ahn slo etter meg en eller to ganger ... Han var over meg og jeg tror han slo meg ... Dette er det rareste som noen sinne har skjedd med meg, sier Jacobs til egen avis.

På opptaket kan man høre Jacobs stille spørsmål, før Gianforte sier «Vi får snakke med deg om det senere». Jacobs sier deretter at det ikke er tid, før politikeren ber ham prate med en annen person.

Kastet brutalt i bakken

Flere journalister fra Fox News var vitne til den absurde hendelsen, og har forklart at Gianforte tok tak rundt nakken på journalisten med begge hender før han kastet ham brutalt i bakken bak seg. Så skal Gianforte ha slått journalisten flere ganger

På opptaket kan man høre at noe voldsomt skjer i rommet, før Gianforte roper:

«Jeg er lei av dere. Han forrige fyren som kom hit gjorde det samme. Kom deg til helvete ut herfra! Kom deg til helvete ut herfra! Han forrige fyren gjorde akkurat det samme. Jobber du i The Guardian?».

Jacobs bekrefter dette, og gjør Gianforte oppmerksom på at han ødela brillene hans.

«Han forrige fyren gjorde akkurat det samme», gjentar Gianforte.

Journalisten sier da at Gianforte kastet ham i bakken og ødela brillene.

«Kom deg til helvete ut!» repliserer Gianforte.

«Du vil at jeg skal komme meg til helvete ut herfra? Jeg vil også ringe politiet. Kan jeg få navnene deres», sier journalisten.

Da bryter en tredje person inn, og forteller at Jacobs må forlate stedet.

Halvparten har alt forhåndsstemt

Episoden ble deretter anmeldt, og Gianforte er nå siktet for overfall. Han stille som kandidat til kongressvalget i Montana. Valget skjer søndag, men over halvparten av befolkningen har ifølge New York Times forhåndsstemt. Gianforte risikerer likevel opp til seks måneders fengselsstraff.

I en uttalelse fra valgkampstaben før siktelsen var klar, heter det at Jacobs ble lagt i bakken fordi han tok seg inn på Gianfortes kontor uten avtale.

«I kveld, mens Greg ga et separat intervju i et privat kontor, kom The Guardians Ben Jacobs inn uten lov, mens han aggressivt kjørte en opptaker i ansiktet på Greg og begynte å stille plagsomme spørsmål», heter det i uttalelsen.

Videre forklarer de at Gianforte forsøkte å ta telefonen til journalisten, som da tok tak i håndleddet til politikeren. I tumultene gikk begge i bakken.

«Det er synd at denne aggressive oppførselen fra en liberal journalist skapte denne scenen», sier valgkampstaben.

Beskrivelsen av situasjonen står i sterk kontrast til øyenvitneskildringen fra Fox News' utsendte, som var i rommet.

– For å være helt klar, ingen av oss som ble vitnet til angrepet så noen gang noen form for fysisk aggresjon fra Jacobs mot Gianforte, skriver Alicia Acuna fra Fox News.