BIETREND: Folk strømmer til tatoveringssjappene for å tatovere en bie, som symboliserer kjærlighet til byen Manchester.
BIETREND: Folk strømmer til tatoveringssjappene for å tatovere en bie, som symboliserer kjærlighet til byen Manchester. Foto: Instagram.

Tatoverer bier på kroppen etter Manchester-terroren

Innbyggere i Manchester strømmer til tatoveringssjappene for å vise samhold etter terroraksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ny trend har spredd seg i Manchester etter den grufulle terroraksjonen mandag kveld, som kostet 22 mennesker livet.

Folk strømmer til tatoveringssjappene for å tatovere en bie, som symboliserer kjærlighet til byen Manchester.

I våpenskjoldet til byen er det syv bier, og insektet er blitt brukt som et symbol på byen i over 175 år.

På sosiale medier kan man se flere har dekorert en bie, og langt flere er ventet til å gjøre det samme i løpet av de neste dagene og ukene.

Donerer penger
Manchester Tattoo Appeal skriver på Facebook-siden deres at søndag 28. og mandag 29. mai, går tatovørene i byen sammen for en god sak til støtte for byen. Dersom man ønsker det, kan man få tatovert «Manchester-bien» for 50 britiske pund. Det er i underkant av 550 norske kroner med dagens kurs, og man kan få det hos en tatovør over, omtrent, hele byen.

Pengene som kommer inn for disse biene doneres til de etterlates familie.

– Jeg kunne ikke vært mer glad for tatoveringen min, skriver «Katie_Astrophe» på Instagram, og hun har lagt til et bilde av den karakteristiske bien.

– Glad for å se så mange mennesker skaffe seg tatovering av Manchester-bien. Jeg har hatt min i 18 måneder, og jeg bærer den med stolthet, skriver «Dollycooljewels».

Viste seg
Det er gått tre dager siden terroren, og Ariana Grande er nå tilbake i Florida, hvor hun onsdag viste seg offentlig for første gang.

På bildene, som er tatt på flyplassen i byen Boca Raton, ser man en sterkt beveget 23-åring.

I går ettermiddag ble de første ofrene identifisert i media. Åtte år gamle Saffie Rose Roussos og 18 år gamle Georgina Callander ble drept i terrorangrepet. 18-åringen døde på sykehuset med moren ved siden av seg.

Tusenvis av mennesker har gått ut i sosiale medier med bilder og etterlysninger av sine elskede. Under emneknaggen #MissingManchester finner man blant annet kjæresteparet Chloe (17) og Liam (19). Bildet, som Chloes storesøster la ut, ble tatt samme kveld som konserten.

«Ondskapens ansikt»

Den antatte gjerningsmannen har nå blitt identifisert som 22 år gamle Salman Abedi.

Det er sannsynlig at Abedi ikke handlet alene, sier den britiske innenriksministeren, Amber Rudd.

Rudd sier samtidig at Abedi «til en viss grad» var kjent for etterretningsmiljøet i England.

Onsdag ettermiddag ble ytterligere tre personer pågrepet av britisk politi, ifølge nyhetsbyrået AFP. En av de pågrepne skal angivelig være Abedis far.

På en pressekonferanse sent tirsdag kveld opplyste Theresa May, statsministeren i Storbritannia, at trusselnivået i landet heves til øverste nivå, fra alvorlig til kritisk.