DREPT: Flere medier melder at det polske ekteparet Marcin og Angelika Klis, som skulle hente sine døtre, ikke overlevde angrepet.
DREPT: Flere medier melder at det polske ekteparet Marcin og Angelika Klis, som skulle hente sine døtre, ikke overlevde angrepet. Foto: Privat/Facebook

manchester-terroren:

To døtre mistet begge foreldrene i konsert-angrepet

Den polske utenriksministeren bekrefter at minst to polske borgere døde i angrepet. Angelika og Marcin ventet på sine to døtre som var på konserten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den polske utenriksministeren opplyser om at to polske statsborgere mistet livet i angrepet på sin Twitter-profil.

«Vi deler smerten til ofrenes familie og deres kjære, og formidler våre dypeste kondolanser», skriver utenriksministeren.

Ifølge The Guardian ble også en polsk borger hardt skadd i angrepet og er innlagt på sykehus.

Ifølge flere polske aviser, deriblant Wolnosc 24, var det ekteparet Angelika (40) og Marcin Klis (42) som mistet livet. De to bodde i York med sine to døtre.

Ifølge The Guardian bekrefter også den polske ambassaden i London at det var Klis-ekteparet som mistet livet.

FÅ SISTE NYTT I LIVESENTERET.

Delte etterlysning

Tirsdag delte en av døtrene en hjerteskjærende etterlysning med et bilde av foreldrene som var tatt samme kveld som terrorangrepet.

– Hvis noen kommer over foreldrene mine, vær så snill å gi meg beskjed, ettersom de har vært savnet helt siden angrepet, skrev hun.

Innlegget ble delt tusenvis av ganger og flere uttrykte sin støtte til den unge kvinnen.

Ventet på døtrene

Utenriksministeren forteller til polske RMF 24 at foreldrene, som flere andre foreldre, ventet på sine barn i foajeen utenfor konsertlokalet.

– Deres døtre var på konserten og foreldrene kom for å plukke dem opp. I morges fikk vi dessverre nyheten om at de ikke overlevde eksplosjonen, sier Witold Waszczykowski.

– Barna er trygge og blir tatt hånd om av britiske omsorgstjenester og det polske konsulatet, sier han.

Tror gjerningsmann reiste til Syria

Onsdag kom nyheten om at terrorangrepets antatte gjerningsmann, Salman Abedi (22), reiste til Libya kort tid før angrepet. Ifølge Reuters tror politiet at han deretter dro til Syria, før han returnerte til Manchester.

Naboer forteller at han endret oppførsel etter utenlandsturen. Han lot skjegget gro, iførte seg religiøse klær, ba ute på gata og hengte opp flagg og bannere fra vinduene i huset.

En overvåkingsvideo viser hvordan 22-åringen satte fra seg en koffert i foajeen på arenaen. Inni kofferten lå sprengladningen som han detonerte kort tid etter. 22 mennesker ble drept og 59 ble såret i terroraksjonen, blant dem mange barn og unge.