STORSVINDLER: Marie Madeleine Steen (60) er dømt for syv ulike svindelepisoder som er begått i Oslo sommeren og høsten 2016.
STORSVINDLER: Marie Madeleine Steen (60) er dømt for syv ulike svindelepisoder som er begått i Oslo sommeren og høsten 2016. Foto: Wikimedia Commons

Storsvindler dømt for 13. gang

Marie Madeleine Steen (60) er nok en gang dømt for bedrageri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marie Madeleine Steen (60), som er kjent under flere ulike navn og tidligere svindeldømt en rekke ganger, er igjen dømt for bedrageri, skriver Aftenposten.

Oslo politidistrikt hadde tatt ut tiltale mot kvinnen, og tirsdag ble hun dømt til ett år og åtte måneder i fengsel. Ett år er betinget.

Kvinnen er dømt for syv ulike svindelepisoder som er begått i Oslo sommeren og høsten 2016.

Blant annet har hun ha lurt en kvinne til å tro at hun var kreftsyk, og trengte penger til å sjekke inn på hotell.

Politiet har advart
Steen er flere ganger tidligere dømt for å ha svindlet til seg penger under påskudd av å være kreftsyk, og politiet har advart mot kvinnen i en årrekke.

Hun har i flere år presentert seg under ulike navn, som for eksempel Marie Madeleine Larsen og Miriam Strøm. Gjennom mange år har hun fått flere svindeldommer mot seg, både i Norge og Sverige.

I 2012 fikk hun sin åttende dom i Norge, for 18 grove bedragerier. Da fikk hun en fengselsdom på tre år, hvor ett av årene besto av psykiatrisk behandling under Kriminalomsorgen.

Gjennom en podkast-serie i høst, fulgte den danske avisen Politiken etter den norske storsvindleren på reise gjennom Danmark, og klarte til slutt å konfrontere henne.

I juni må hun møte i dansk rett for svindel fra et kloster.

Tilbake i Norge

De siste månedene har Steen igjen blitt observert på Østlandet, og flere lokalaviser har omtalt saken.

Senest i april fortalte en kvinne til Halden Arbeiderblad om at hun nylig hadde blitt lurt til å la Steen overnatte, under påskudd av at hun var kreftsyk. Hun kalte seg da for Mia Hansen.

– Hun fortalte at hun var sliten og alvorlig kreftsyk, og under behandling. At hun hadde vært borte på campingen, men ikke hadde lyst til å overnatte der, fortalte kvinnen.

I mars skrev Akershus Amstidende at Steen, under navnet Miriam Steen, hadde dukket opp ved hennes hjem på Nesodden og overnattet på hennes Airbnb-utleide rom uten å betale. Da fortalte hun igjen historien om at hun var kreftsyk, og stjal ifølge huseieren innholdet i en smykkeskrin