EVAKUERT: TV 2 møtte de to venninnene Jessica Defoe (25) og Katyleigh Stewart (22) mens de sto utendørs og ventet på å få komme tilbake til arbeidsplassen. De to ble evakuert etter funn av en mistenkelig gjenstand.
EVAKUERT: TV 2 møtte de to venninnene Jessica Defoe (25) og Katyleigh Stewart (22) mens de sto utendørs og ventet på å få komme tilbake til arbeidsplassen. De to ble evakuert etter funn av en mistenkelig gjenstand. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2

– I går gikk barn rundt i gatene og sang Ariana Grande-sanger. I dag er det helt stille

MANCHESTER (TV 2): Usikkerhet og politi preger gatene i Manchester tirsdag, men også håp. – Jeg har blitt invitert inn på te til flere fremmede. Alle er så snille mot hverandre, sier Jessica Defoe (25).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Venninnene Jessica Defoe (25) og Katyleigh Stewart (22) jobber i en lekebutikk ved Arendale-senteret, bare noen minutter gange unna Manchester Arena.

Mandag var butikken deres full av barn som skulle kjøpe Ariana Grande-effekter.

– Barna sang og du kunne se de gledet seg sånn til konserten. De gikk syngende ut av butikken og sang i gatene, men i dag er det helt stille, sier Jessica.

22 personer er bekreftet omkommet etter en eksplosjon under konserten mandag kveld. Flere av de omkomne er barn.

Følg utviklingen etter Manchester-terroren i vårt livesenter.

Evakuert

Tirsdag ettermiddag ble kjøpesenteret med lekebutikken de to arbeider i evakuert etter funn av en mistenkelig gjenstand.

– Noen hadde funnet en bag. Alle er ekstra redde, og det er ikke så rart, sier Katyleigh, som sier hun fortsatt ikke har klart å innse hva det er som har skjedd.

– Det er helt uvirkelig. Også er det så nærme, sier hun.

For Jessica, som vokste opp i London, oppleves det ikke som like uvirkelig.

– Det er ufattelig trist, men når du bor i en by må du nesten regne med at noe sånt kan skje. Sånn er det blitt. Samtidig er det ekstra forferdelig når et slikt angrep skjer på en konsert som er rettet mot barn. Det er helt jævlig, sier hun, og legger til at terroristene ikke skal få splitte dem.

SJOKKERT: Andrei Pintea (31) er sjokkert over det som har skjedd. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2
SJOKKERT: Andrei Pintea (31) er sjokkert over det som har skjedd. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2

– Allerede i dag har jeg opplevd folk som mer åpne enn vanlig. Jeg er blitt invitert inn på te til flere fremmede. Det går væpnet politi rundt i gatene, men politifolkene tar seg tid til å snakke med folk og være vennlige. Atmosfæren i byen er rar, stille, det ligger et slags sjokk i luften, men likevel tenker jeg at vi skal klare å stå sammen, sier hun.

Tirsdag var det stille i Manchester. Store områder rundt Manchester Arena var sperret av for både trafikk og fotgjengere. Et politihelikopter hang i luften store deler av dagen.

POLITI: Politi og sperringer preget gatene i Manchester tirsdag. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2
POLITI: Politi og sperringer preget gatene i Manchester tirsdag. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2

Utover ettermiddagen begynte enkelte å legge fram blomster langs fortau og benker.

– Kjemperedd

Andrei Pintea (31) jobber også like ved Manchester arena. Han er livredd etter mandagens angrep.

– Nå kan ingen være trygge. Vi har sett dette i London og nå her, det er bare et spørsmål om tid før det skjer igjen. Jeg er kjemperedd, innrømmer han.

Han er sjokkert over det som har skjedd.

– Og se på Manchester i dag! Dette er vanligvis den travleste gaten vår, men nå er den helt tom. Jeg tror vi alle er redde, og jeg er oppriktig bekymret for fremtiden vår, sier han.