UTRYKNING: Politiet rykket ut med store styrker og flere ambulanser etter meldingene om en eksplosjon mandag kveld.
UTRYKNING: Politiet rykket ut med store styrker og flere ambulanser etter meldingene om en eksplosjon mandag kveld. Foto: Peter Byrne/AP

hele manchester slår ring om de berørte:

Åpner dørene for folk som er berørt av eksplosjonen

Under hashtaggen #RoomForManchester tilbyr folk husly for dem som ikke kommer seg hjem etter angrepet i Manchester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Togavganger fra en av Manchester største togstasjoner, Victoria station, er innstilt etter eksplosjonen på en Ariana Grande-konsert sent mandag.

Minst 19 mennesker er drept og rundt 50 såret, i det politiet etterforsker som et terrorangrep.

FÅ DET SISTE FRA MANCHESTER I VÅRT LIVESENTER.

Ettersom flere kanskje ikke kommer seg hjem etter kaoset som har oppstått, tilbyr flere innbyggere i byen husly for de berørte. Hashtaggen #RoomForManchester sprer seg på Twitter, og mange åpner dørene til sine hjem.

– Gjenoppretter troen på samfunnet

Flere omtaler engasjementet som rørende.

Et lignende initiativ spredde seg i etterkant av terrorangrepet i Stockholm tidligere i år. Da angrepet rammet i sentrum av hovedstaden, ble byens kollektivtransport lammet. Flere inviterte dem som ikke kom seg hjem på mat og støtte.

Etterforskes som terror

Politiet rykket til konsertarenaen ved 22.30-tiden lokal tid mandag. Hendelsen etterforskes som et terrorangrep inntil politiet vet mer om hva som har hendt.

Øyevitner har beskrevet grusomme scener som utspant seg i sekundene etter eksplosjonen.

– Når jeg kommer meg opp og ser meg rundt, er det bare kropper overalt. Jeg anslår rundt 20 til 30 kropper. Jeg kan ikke si med sikkert om noen av dem var døde, men de så døde ut, sier Andy Holey til BBC. Han var en av flere foreldre ventet på barna sine utenfor konsertlokalet,

Mannen som politiet mener står bak angrepet døde i eksplosjonen. Han skal ha hatt med seg en improvisert sprengladning til konsertlokalet.

Politiet har satt i gang en omfattende etterforskning og britisk etterretning og terrorpoliti er koblet inn. Det vil være ekstra bemanning, deriblant væpnede patruljer, ved transportårer i Storbritannia tirsdag.

Ariana Grande ble ikke skadet i eksplosjonen og har foreløpig satt resten av sin verdensturné på vent.