RØFF RUNDTUR: Ingenting gikk etter planen da australske Molly Hill skulle på romantisk ferie på Hawaii. 
RØFF RUNDTUR: Ingenting gikk etter planen da australske Molly Hill skulle på romantisk ferie på Hawaii.  Foto: Facebook

Da tollerne fikk lese Mollys (26) dagbok, ble hun satt på første fly hjem

Molly Hill (26) skulle på ferie med kjæresten, men i stedet ble hun kledd naken, påsatt håndjern og sendt til et kvinnefengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Meningen var at australske Molly Hill (26) skulle på en romantisk ferie på Hawaii sammen med kjæresten sin.

Slik ble det ikke, skriver New Zealand Herald.

Molly endte opp i fengsel – avkledd og med håndjern – på grunn av noe hun hadde skrevet i dagboken sin.

Sa opp jobben

Et par måneder tidligere hadde 26-åringen møtt den amerikanske kjæresten sin Ross på Hawaii.

Nå skulle de to dra dit sammen.

Molly skaffet seg et turistvisum på 88 dager, og flyturen til og fra Hawaii ble booket og betalt.

REISEGLAD: Mollys største hobbyer er dyr og reiseliv. Hun møtte kjæresten sin da hun var bryllupsgjest på Hawaii. Foto: Facebook
REISEGLAD: Mollys største hobbyer er dyr og reiseliv. Hun møtte kjæresten sin da hun var bryllupsgjest på Hawaii. Foto: Facebook

Siden hun skulle være borte i nærmere tre måneder, ønsket arbeidsgiveren at hun sa opp jobben. Det gjorde hun, og meningen var at hun skulle søke ny jobb da hun kom tilbake til Australia.

Da Molly mandag landet på Honolulu, skar det meste seg.

Facebook-siden sin skriver hun om alt som skjedde. Hun forteller at hun trodde at det ikke ville bli noe problem å komme seg gjennom tollen.

Slik gikk det ikke. Det bar rett inn på et avhørsrom, og der ble hun værende i timesvis.

– Hawaii-drømmen min ble til et mareritt, skriver hun.

Gjennomsøkte alle eiendelene

– Hver eneste centimeter av bagasjen min ble gjennomsøkt. De registrerte at jeg har en amerikansk kjæreste, og jeg tilbrakte rundt seks timer inn og ut av avhørsrommene, forteller hun.

Mollys kjæreste ventet tålmodig ved bagasjebåndene, og fikk ikke vite hva som skjedde.

HVITE STRENDER: Honolulu er et populært feriemål, og meningen var at Molly og kjæresten Scott skulle hygge seg sammen på en av de mange strendene i byen.
HVITE STRENDER: Honolulu er et populært feriemål, og meningen var at Molly og kjæresten Scott skulle hygge seg sammen på en av de mange strendene i byen. Foto: Caleb Jones

Da tollerne sjekket dagboken hennes, ble de overbevist om at Molly ikke hadde noen planer om å returnere til Australia.

– Til slutt ble de overbevist om at jeg ønsket å innvandre ulovlig fordi jeg hadde skrevet ting som «avskjedsdrinker» og «siste dag på jobb», og andre ting jeg måtte gjøre før jeg skulle være borte i tre måneder, i dagboka, forteller hun.

Molly ble satt på første fly tilbake til Australia – etter en forferdelig natt på et interneringssenter i et kvinnefengsel.

– Et par timer senere, ble jeg og en japansk kvinne satt i håndjern og transportert til interneringssenteret, som var et føderalt fengsel, forteller Molly.

Og:

– Det var et stort sjokk. Det var som i en film. Ja. Håndjernene ble tatt av. Jeg ble ransaket og måtte kle av meg foran en betjent og vise at jeg ikke hadde noe i håret eller munnen, og ble spurt om å sette meg på huk og hoste. Det var helt forferdelig.

På med fengselsuniform

Hun forteller at de tok fra henne klærne, og ga henne en fengselsuniform.

– Deretter fikk jeg en fengselsuniform, og for å gjøre det verre, ga betjenten meg en BH i størrelse S, og størrelse Large på alt det andre.

Videre måtte hun gi betjentene en liste over tatoveringene sine, og hun ble spurt om noen av dem var gjengrelaterte. Deretter fikk hun et tappe og en brun papirpose med et par brødskiver oppi.

Mollys kjæreste ventet og ventet.

– Tolleren fortalte meg med et smil at Ross hadde ventet der hele dagen på meg. Det var ingen måte jeg kunne kontakte ham på.

Molly, som hadde bursdag denne dagen, ble vekket på brutalt vis.

– Jeg ble vekket av en lommelykt og en betjent som ropte: «Hill! Du blir løslatt i dag». Jeg skiftet klær og fikk håndjern påsatt. Jeg måtte ha på meg håndjern mens jeg ble eskortert gjennom flyplassen. Da fikk jeg endelig lov til å ringe hjem, og jeg måtte betale 5200 kroner for flyturen til Sydney, forteller hun.

– Hun skulle gifte seg

US Customs and Border Protection sier til australske News at de mener at Molly dro til USA for å gifte seg.

– US Customs and Border Protection opptrådte med respekt, integritet, profesjonalitet og i tråd med gjeldende lovverk da Molly Jean Hill – en australsk statsborger presenterte seg selv for en CBP-inspeksjon på Honolulu internasjonale flyplass 15. mai, sier en talsperson.

De mener at Molly kom med motstridende informasjon om hva hun skulle gjøre i USA.

– Når en utenlandsk statsborger blir funnet uegnet, må personen være i varetekt frem til neste flyvning er tilgjengelig, forklares det.

– I dette tilfellet var det neste dag. Tollen på Honolulu er ikke åpen 24 timer i døgnet, og vi kan derfor ikke holde reisende over natta. Derfor ble Hill overført til et ICE-anlegg for en overnatting frem til neste ledige flytur tilbake til Australia.

Molly skriver på Facebook at hun er helt utslitt etter reisen.

– Det har vært et par surrealistiske dager, som har kostet både mye penger, hjertesorg og tårer, skriver hun.

Og:

– Hvis noen vet om en god immigrasjonsadvokat, så rop ut!