Fallet fra 728,3 til 712,6 poeng er det største prosentvise fallet i år, og det er ifølge E24 sågar det største siden resultatet av brexit-avstemningen for elleve måneder siden.

Allerede ved åpning falt hovedindeksen med over 1 prosent, og etter en halvtime var den ned 1,16 prosent. Også børsene i både Asia og Europa falt torsdag, trolig som følge av den politiske uroen rundt USAs president Donald Trump.

– Trump-effekten er over. Markedet har mindre tiltro til Trump, sier meglersjef Thomas Breivik i DNB Markets til Dagens Næringsliv.

Siden Trump ble valgt til USAs president i november, har amerikanske aksjer skutt i været, også omtalt som «Trump-effekten». Men den manglende tiltroen til presidenten vil blant annet gå ut over industriaksjer i USA framover, ettersom det er denne typen aksjer som fikk et oppsving etter valget, mener Breivik.

– Denne typen aksjer vil gå ned i Norge og Europa også, forklarer han og viser til aluminiumsprodusenten Norsk Hydro. Aksjen falt torsdag med 6,3 prosent.