FAR OG DATTER: Pappa Roger Moberg og datteren Tova. 
FAR OG DATTER: Pappa Roger Moberg og datteren Tova.  Foto: Privat / Expressen

Faren til Tova anmeldte drapsmistenkt mann for vold mot datteren tidligere i år

Spurte 22-åringen om han visste hvor datteren var på søndag, men mannen nektet for at han visste noe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svenske Tova Moberg (19) ble meldt savnet søndag etter at hun ikke kom hjem etter å ha vært ute lørdag kveld i byen Hudiksvall i Norrland.

Da faren til 19-åringen fikk vite at siste kjente livstegn fra datteren var at hun ringte til en kamerat og fortalte at hun var på en gård i utkanten av Hudiksvall, dro han til gården, melder Expressen.

Der møtte han en 22 år gammel mann han tidligere i vår skal ha anmeldt for mishandling av datteren. Mannen skal ha nektet for at han visste hvor Tova var.

Det forteller venner av familien til Expressen.

– Mannen påstod i stedet at han var urolig for at Tova var borte og ville være med og lete etter henne.

Ble funnet under vann

Den avdøde 19 år gamle jenta ble ved 23-tiden mandag funnet med voldsskader i et vann i nærheten av gården. Gården er knyttet til en bekjent av Tova.

Tre personer ble etter tips fra publikum tatt inn til avhør sent søndag kveld. Etter avhørene ble de tre pågrepet, siktet for bortføring, da Tova ikke var funnet. Etter at hun mandag kveld ble funnet drept, vil de tre ifølge den svenske påtalemyndigheten bli mistenkt for drap.

22-åringen som tidligere har blitt anmeldt for mishandling av Tova er en av de tre som vil bli mistenkt for drapet. Han fremstilles for varetektsfengsling sammen med de to andre innen torsdag.

Ifølge opplysninger Expressen har fått tilgang til, har mannen siden grunnskolen vært en del av samme vennekrets som Tova. Politiet har også bekreftet at alle de tre er bekjente av 19-åringen.

Tidligere straffedømte

Jan Nyman, som er forsvarer for en av de drapsmistenkte, påpeker likevel overfor avisen at det er små forhold rundt Hudiksvall.

– Det er små samfunn, så man vet hvem folk er, men han har ingen direkte kobling til den savnede jenta, sa Nyman til avisen.

Alle de tre pågrepne er tidligere straffedømte, ifølge politiet. Det er registrert fem straffesaker på rullebladet til en av dem, med blant annet bøter for narkotika og fyllekjøring, ifølge Expressen.

En annen er ifølge avisen dømt for brudd på våpenlovgivningen, etter å ha båret kniv på et offentlig sted. To av dem nekter straffskyld etter å ha snakket med sine advokater, mens den tredje mandag kveld ikke hadde snakket med sin advokat. Dermed er det uklart hvordan han stiller seg til anklagene.