Bekrefter at det er Tova (19) som ble funnet død

Politiet bekrefter at det er savnede Tova Moberg (19) som er funnet død ved en gård i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19-åringen ble meldt savnet søndag, etter at hun ikke kom på en fest hos en klassekamerat lørdag kveld. I stedet dro hun til en gård like ved tettstedet hun kommer fra, i Hudiksvall i Norrland.

Påtaleansvarlig for den svenske påtalemyndigheten, Ulf Back, opplyste på en pressekonferanse at Tova ble funnet med skader som tyder på at hun er blitt utsatt for vold.

– Det er visse tegn på ytre vold, sa Back på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Fremstilles for varetektsfengsling

Tre personer er pågrepet i saken, og er nå mistenkte for drap, melder Expressen. Back opplyste at de tre gjennom avhør har knyttet seg til Tova i perioden på lørdag kveld og natt til søndag.

De tre er alle bekjente av 19-åringen, og vil fremstilles for varetektsfengsling innen torsdag.

– Identifiseringen er klar, og nå har vi tre personer som er pågrepet og de vil bli mistenkt for drap, sier Christer Sammens fra den svenske påtalemyndigheten til avisen.

Ifølge svenske medier har 19-åringen en kobling til gården via en bekjent som bor på adressen. Tova skal ha ringt en venn fra gården kort tid før hun forsvant.

– Hun ringte og var i godt humør, sier vennen til Aftonbladet.

Politiet opplyste natt til tirsdag at det var gjort funn av en død person i forbindelse med søket i Norrland. Politiet kan foreløpig ikke bekrefte at det er den savnede 19-åringen som er funnet, men sier at det trolig er henne.

Faren: «Det er slutt. Tova er funnet drept»

Faren til Tova, Roger Moberg, skrev i natt et hjerteskjærende innlegg på Facebook, som er gjengitt av Expressen med tillatelse fra de pårørende. Han forteller at familien er knust.

«Det er slutt. Tova er funnet drept. Noen har tatt hennes liv. Det er så utrolig tungt og jeg vet ikke hvordan vi skal klare dette. Livet må jo gå videre, men jeg vet ikke hvordan. Tova, vår elskede datter, ditt liv ble altfor kort», skriver faren.

Tre pågrepet

Mandag morgen ble de tre mennene tatt inn til avhør hos politiet og deretter pågrepet. Det tre pågrepne mennene er i 20-årene og mistenkes for bortføring. To av dem er tidligere straffedømt for mindre forhold.

Ifølge Expressen tilhører alle de tre mennene Tovas omgangskrets.

Jan Nyman forsvarer en av de mistenkte. Han forteller at klienten nekter for å ha noe med saken å gjøre.

– Min klient har ingen kobling til den savnede. Det er små steder det er snakk om, og alle vet hvem alle er, men de kjenner ikke hverandre, sier han til Aftonbladet.