I LUFT OG PÅ LAND: Politiet gjennomførte mandag et omfattende søk etter Tova Moberg (19) i Hudiksvall-området. Foto: ALEX LJUNGDAHL / EXPRESSEN TV / PRIVAT
I LUFT OG PÅ LAND: Politiet gjennomførte mandag et omfattende søk etter Tova Moberg (19) i Hudiksvall-området. Foto: ALEX LJUNGDAHL / EXPRESSEN TV / PRIVAT

Én funnet død i sverige:

– Alt tyder på at det er savnede Tova (19)

Én person er funnet død i forbindelse med leteaksjonen etter savnede 19 år gamle Tova i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet bekrefter i en pressemelding natt til tirsdag at de har funnet en død person i forbindelse med søket etter 19-åringen, som har vært savnet siden lørdag kveld.

Svensk politi vil foreløpig ikke bekrefte om det er den savnede 19-åringen de har funnet, men sier alt tyder på dette.

– Alt tyder på at det er savnede Tova som er funnet, sier Christer Nordström, politiets presstalesman i region Mit til Aftonbladet.

Politiets krimteknikere ankom gården ved halv ni-tiden tirsdag morgen for å sikre eventuelle spor etter 19-åringen. Etter en stund kom de bærende ut på flere brune pappesker og en stor, grå kasse, melder Expressen. Innholdet i disse er ikke kjent.

Ifølge nyhetsbyrået TT knyttes funnet til leteaksjonen som fant sted på en gård sør i Hudiksvall kommune mandag kveld. Natt til tirsdag har politiet lett med lyskastere i en innsjø ved gården, og ifølge Aftonbladet har politiet også fått opplysninger om båter og uvanlig aktivitet på innsjøen.

Tovas pårørende er varslet om funnet.

Dukket ikke opp på fest

Den unge kvinnen kommer fra et tettsted i Hälsingland og ble meldt savnet lørdag kveld, da hun ikke dukket opp på en fest. Ifølge venner skulle Tova egentlig på fest hos en klassekamerat, men dro tidligere på kvelden til den aktuelle gården, skriver Expressen.

19-åringen har ifølge Aftonbladet en kobling til gården via en bekjent, som bor på adressen. 19-åringen skal ha ringt en venn fra gården kort tid før hun forsvant.

– Hun ringte og var i godt humør, sier vennen til avisen.

Tre pågrepet

Mandag morgen ble tre menn tatt inn til avhør hos politiet og deretter pågrepet.

Det tre pågrepne mennene er i 20-årene og mistenkes for bortføring. To av dem er tidligere straffedømt for mindre forhold.

Ifølge Expressen tilhører de tre mennene Tovas omgangskrets.

Jan Nyman forsvarer en av de mistenkte. Han forteller at klienten nekter for å ha noe med saken å gjøre.

– Min klient har ingen kobling til den savnede. Det er små steder det er snakk om, og alle vet hvem alle er, men de kjenner ikke hverandre, sier han til Aftonbladet.

Også en av de andre mennene nekter for anklagene.

Lette på gård

Leteaksjonen var mandag kveld rettet mot en gård, som politiet sperret av. Gården ligger i et skogområde ved en sjø. Om lag 50 politibetjenter deltok i letingen.

Politiet sier de har fått flere innspill fra publikum om steder der kvinnen skal ha blitt sett.

– Vi har fått tips vi kan jobbe etter, men dette er et stort område, sa Isaksson mandag.

(TV 2/NTB)