SAVNET: Svenske Tova har vært savnet siden lørdag kveld, da hun sist ble sett. Politiet søker blant annet på en gård en bekjent av 19-åringen har tilknytning til. Foto: ALEX LJUNGDAHL / EXPRESSEN TV / PRIVAT
SAVNET: Svenske Tova har vært savnet siden lørdag kveld, da hun sist ble sett. Politiet søker blant annet på en gård en bekjent av 19-åringen har tilknytning til. Foto: ALEX LJUNGDAHL / EXPRESSEN TV / PRIVAT

Tova (19) savnet i Sverige – politiet har sikret spor

De tre er mistenkt for bortføring etter at en 19-åring forsvant i Norrland i helgen. Mandag har politiet et mobilspor å gå etter.

Tre menn er pågrepet, mistenkt for bortføring, etter at 19 år gamle Tova Moberg forsvant i Norrland i helgen. Hun ble meldt savnet søndag.

De tre mennene, som er i 20-årsalderen, ble pågrepet mandag morgen.

Mandag søker politiet i området hun sist ble sett, og et helikopter er satt inn i letingen.

Politiet søker rundt en gård sør for Hudiksvall, der 19-åringen skal ha hatt en bekjent. Gården ligger i et skogsområde, like ved en innsjø.

Ifølge Aftonbladet ringte 19-åringen en venn fra gården kort tid før hun forsvant.

– Hun ringte og var i godt humør, sier vennen til avisen.

Gården er også sperret av, og krimteknikere fra politiet jobber på stedet.

– En gård er sperret av for at man skal gjøre en undersøkelse der. Det er det jeg kan si, forteller pressetalsmann for politiet, Christer Nordström, til Expressen.

Mandag kveld opplyser politiet at de har sikret spor.

– Vi har sikret spor, men hva det er vil jeg ikke gå inn på. Vi jobber fortsatt ut fra at hun er i live, sier Nordström.

Så tre mistenkelige yngre menn i skogholt

De tre mistenkte ble brakt inn til avhør etter tips fra publikum, og ble deretter pågrepet.

En person Expressen har snakket med, observerte tre yngre menn på vei ut av et skogsområde. De tre skal ha forsøkt å skjule ansiktene sine.

– Det virket mystisk og jeg lurte på hva de holdt på med, forteller mannen til den svenske avisen.

Jan Nyman forsvarer en av de mistenkte. Han forteller at klienten nekter for å ha noe med saken å gjøre.

– Min klient har ingen kopling til den savnede. Det er små steder det er snakk om, og alle vet hvem alle er, men de kjenner ikke hverandre, sier han til Aftonbladet.

Rundt et 50-talls politifolk deltar i leteaksjonen.

– Vi har fortsatt ingen spor etter kvinnen, men arbeidet fortsetter med gjennomsøkning av dette området, blant annet, sier pressetalsmann for politiet, Christer Nordström, til Aftonbladet.

Mobilspor

Politiet klarte først ikke å spore 19-åringens mobiltelefon, da denne var avslått, men senere mandag meldte politiet at de hadde funnet en mobilposisjon og søker rundt denne, melder lokalavisen Hela Hälsingland.

Den unge kvinnen kommer fra tettstedet Njutånger i Hälsingland, og politiet har igangsatt et storstilt søk for å finne tenåringen.

Sist sett lørdag

Politiet er tilbakeholden med å gi opplysninger i saken, men har etterlyst kvinnen med navn og bilde i samråd med hennes familie.

19-åringen heter Tova Moberg, og ble sist sett ved 21.30-tiden lørdag. Da befant hun seg med venner ved området Hudviksvall, som ligger noen kilometer nord for hjemstedet.

Da familien ikke klarte å oppnå kontakt med henne, meldte de fra til politiet.

Søker med helikopter

Svensk politi jobber intensivt med å kartlegge 19-åringens bevegelser før hun forsvant, skriver de i en pressemelding.

– Det gås manngard, det er søk med helikopter og tjenestehunder, sier Mikael Hedström, pressetalsmann i Gävleborg, til Expressen.

– Når man mistenker lovbrudd, herunder bortføring, så må vi ha ressurser, sier Hedström.

(NTB/TV 2)