KIDNAPPET: Dette bildet er tatt fra en video sluppet av terrorgruppa Boko Haram. BIldet skal vise flere av de kidnappede jentene.
KIDNAPPET: Dette bildet er tatt fra en video sluppet av terrorgruppa Boko Haram. BIldet skal vise flere av de kidnappede jentene. Foto: Ho / AFP / NTB scanpix

Boko Haram skal ha løslatt mange av de bortførte Chibok-jentene

Boko Haram har løslatt opptil 50 av Chibok-jentene som den islamistiske opprørsgruppa kidnappet i 2014, melder Sky News. Ifølge Reuters er 82 jenter satt fri.

Den britiske nyhetskanalen Sky News siterer et medlem av den nigerianske regjeringen, som også siteres av Reuters på at så mange som 82 er løslatt. Ifølge Al Jazeera er 62 av jentene satt fri.

Regjeringen i det afrikanske landet uttalte i midten av april at de var i forhandlinger med den islamistiske opprørsgruppa om løslatelse av om lag 83 jenter.

Den ekstremistiske gruppa bortførte mer enn 200 jenter fra en skole i Chibok i delstaten Borno i 2014. Noen har imidlertid blitt løslatt, sist i oktober i fjor da om lag 20 slapp fri etter at Røde Kors fikk forhandlet fram en avtale.

Siden begynnelsen av 2014 skal Boko Haram ifølge Amnesty ha bortført mer enn 2.000 gutter og jenter i Nigeria, som de mener blant annet brukes som soldater, sexslaver eller til å gjennomføre selvmordsangrep.