Båldrapet ferdig etterforsket

Nils Olav Bakken (49) ble funnet død og sterkt forbrent i et bål ved en skogsvei i Oppland.

Nils Olav Bakken (innfelt) ble funnet død og sterkt forbrent ved en skogsvei i Søndre Land. Her undersøker krimteknikere boligen hans. Foto: Privat/TV 2
Nils Olav Bakken (innfelt) ble funnet død og sterkt forbrent ved en skogsvei i Søndre Land. Her undersøker krimteknikere boligen hans. Foto: Privat/TV 2

Politiet er ferdig med etterforskningen av drapet på Nils Olav Bakken, og har sendt sin innstilling til statsadvokaten.

De tre siktede i saken, en 44 år gammel kvinne, hennes 20 år gamle sønn og hennes 36 år gamle ekskjæreste, ble torsdag varetektsfengslet for åtte nye uker etter å ha vært fengslingsmøter i Gjøvik tingrett.

– Bakgrunnen er at vi mener det vil støte allmennhetens rettsfølelse dersom de løslates, sier politiadvokat Kristian Johansen til NTB.

Nils Olav Bakken (49) fra Dokka i Nordre Land ble funnet død og sterkt forbrent i et bål ved en skogsvei i Søndre Land i Oppland lørdag 3. september i fjor. Politiet mener 49-åringen ble drept natt til denne lørdagen.

Alle de tre siktede ble pågrepet i midten av november etter to måneders etterforskning. Både kvinnen og hennes sønn har avgitt forklaringer som knytter dem til drapet. Kvinnen har nektet straffskyld, mens 20-åringen ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet. Den 36-årige mannen erkjente imidlertid på sin side i januar straffskyld for medvirkning til drapet.

Det er planlagt at rettssaken vil gå for Gjøvik tingrett i uke 25 og 26. Det er satt av 10 dager til saken, der Jacob Ringsrød er ny forsvarer for mannen i 20-åra, mens Per Espen Lind fortsatt er forsvarer for 36-åringen, og Arnor B. Ilstad fortsatt er forsvarer for kvinnen.

(©NTB)