Gir tanken på spinning og aerobic deg frysninger? Du er langt ifra alene.

Nå har den perfekte «treningstimen» for de trøtte, slitne og late blitt lansert i Storbritannia. Det skriver Independent.

Treningskjeden David Lloyd Gyms tilbyr nå treningstimen «napercise».

Navnet på timen kommer av «nap» og «exercise», altså «lur» og «trening».

I en napercise-time, samles søvnige mennesker rundt lunsjtider for å ta seg en dupp på 45 minutter.

Treningskjeden opplyser at de bestemte seg for å legge til sovetimen etter at en undersøkelse blant egne kunder viste at 86 prosent av alle foreldre oppga at de er i manko på søvn.

David Lloyd Gyms sier til nettstedet at de først og fremst retter timen mot foreldre, men at du ikke trenger å ha barn for å komme på senteret og sove.

Deltakere på timen kan legge seg i myke enkeltsenger mens de hører på «atmosfærisk» lyd.

Temperaturen i rommet er skrudd opp, slik at flere kalorier blir forbrent enn under vanlig søvn.

Søvnløshet er farlig

Søvnekspert Kathryn Pinkham har jobbet sammen med treningskjeden for å lage det hun mener er en optimal søvntime.

– Søvn er viktigere enn det folk tror. Vi har en tendens til å fokusere på de kortsiktige effektene, som å være sliten eller å mangle konsentrasjon, men det er også viktig for langsiktig fysisk og mental velvære, sier hun til nettstedet.

Og:

– Søvnløshet medfører en økt risiko for å utvikle angst eller depresjon. Når vi er i mangel på søvn, har vi ikke energi til å trene regelmessig. Også evnen til å ta gode beslutninger om for eksempel maten vi spiser, kan påvirke helsen negativt i det lange løp.

Enn så lenge er sovetimen et prøveprosjekt på David Lloyd Gyms' senter i Sidcup utenfor London. Blir timen populær, rulles den ut på alle de andre sentrene i landet også.