TRANGE KÅR: Tollerne la merke til at mennene nærmest sprengte buksene de hadde på seg. Under klærne fant de dette. 
TRANGE KÅR: Tollerne la merke til at mennene nærmest sprengte buksene de hadde på seg. Under klærne fant de dette.  Foto: U.S Customs and Border Patrol

Her blir de tatt med kokain-buksene nede

Narkotikasmuglere med buksene fulle av kokain vakte oppsikt på flyplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

U.S Customs and Border Patrol (CBP) skriver i en pressemelding at de nylig stanset to menn med fem kilo kokain klistret til beina.

Kokainet har en gateverdi på rundt 3,4 millioner kroner.

NBC skriver at de to ble tatt på John F. Kennedy internasjonale lufthavn i New York onsdag forrige uke, og satt på samme fly fra Den dominikanske republikk.

Tollerne skal ha reagert på at buksene til de to mennene, Ariel Garcia og Elvin Montilla-Sosa, nærmest «sprakk ut av buksene sine».

De ble ført til et avhørsrom, der det kjapt ble avdekket at ingen av dem hadde rent mel i posen. De hadde derimot store mengder kokain klistret fast til lår og legger.

I BOKSEREN: Slik så én av smuglerne ut bakfra. Foto: CBP
I BOKSEREN: Slik så én av smuglerne ut bakfra. Foto: CBP

– Disse beslagene viser hvor opptatte våre tjenestemenn er med å beskytte USA fra distribusjon av ulovlige stoffer, sier Leon Hayward, leder for CBPs New York-avdeling, i pressemeldingen.

Mennene er nå siktet for grove narkotikalovbrudd, og kan trolig vente seg mangfoldige år i fengsel.

Jakkefôr av opium

Smuglerne går langt i sine forsøk på å skjule narkotika, og TV 2 skrev forrige uke om de fire jakkene som fikk tollerne til å sperre opp øynene.

Jakkefôret var laget av opium.

– Da jakkene ble gransket, skjønte vi at det var noe rart med fôret på jakkene. Det var et tredje fôr mellom ytter- og innerstoffet. Vanligvis finner vi narkotika pakket inn og gjemt inni andre varer, men i dette tilfellet så var selve mellomfôret laget av narkotika, sa seksjonssjef Tor Fredriksen ved Grensekontrollavdelingen til Tolletaten på Gardermoen til TV 2.