STORE SMIL: Connie og Richard Dabate poserer på et familiebilde sistnevnte la ut på Facebook. Barna er sensurert av TV 2.
STORE SMIL: Connie og Richard Dabate poserer på et familiebilde sistnevnte la ut på Facebook. Barna er sensurert av TV 2. Foto: Facebook

Connies (39) treningsklokke avslørte ektemannens mørke hemmelighet

Richard Dabate hevder at kona ble skutt og drept av maskert inntrenger. Treningsklokken hennes forteller noe helt annet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

23. desember 2015 ble Connie Dabate (39) skutt og drept hjemme i Ellington i den amerikanske delstaten Connecticut.

CBS skriver at hennes ektemann, Richard Dabate (40), hevder at en maskert mann tok seg inn i huset deres og drepte henne.

Det Richard trolig ikke visste, var at informasjon fra konas treningsklokke har en helt annen versjon av hva som skjedde.

28. april starter rettssaken mot Richard, som er tiltalt for overlagt drap, for å ha ødelagt bevismateriale, og for å ha avgitt falsk forklaring.

Hevder at alarmen gikk

I avhør har Richard fortalt at morgenen før Connie ble drept, dro hun på spinningtime. Samtidig leverte han barna på skolen og kjørte til jobb.

Ifølge forklaringen, fikk han underveis et varsel om at husalarmen hadde gått av. Han reiste angivelig hjem, og der ble han overrumplet av en maskert inntrenger.

I avhør har Richard fortalt at mannen hadde «en stemme som kunne minne om Vin Diesel».

Samtidig som de to angivelig havnet i et basketak, kom Connie hjem fra spinningtimen. Inntrengeren skal da ha skutt og drept henne, for så å stripse Richard delvis fast til en klappstol.

FENGSLINGSMØTE: Richard Dabate flankert av advokatene Hubert Santos (t.v) og Trent LaLima i Rockville Superior Court i Vernon i Connecticut.
FENGSLINGSMØTE: Richard Dabate flankert av advokatene Hubert Santos (t.v) og Trent LaLima i Rockville Superior Court i Vernon i Connecticut. Foto: Mark Mirko

Richard påstår at han klarte å skremme bort inntrengeren med en lommelykt.

Tror ikke på forklaringen

Politiet fattet raskt mistanke til Richards forklaring.

Sporhunder fant ikke lukten av noen andre enn ham utenfor huset.

Politiet fant heller ingen tegn til innbrudd, og huset var påfallende ryddig til tross for at det angivelige basketaket. Ingenting var blitt stjålet.

Connie ble dessuten skutt med Richards pistol, en .357 Magnum.

Politiet fant Richard med én arm og én fot stripset til en klappstol, og han hadde overfladiske kutt på overkroppen.

Var utro og gjorde kvinnen gravid

Lokalavisa Hartford Courant skriver at Richard og Connies ekteskap var på felgen. Richard hadde ifølge politiet vært utro i syv år, og nå var denne kvinnen gravid.

I avhør har Richard fortalt at Connie ikke kunne få flere barn, og at det var derfor han hadde gjort kjæresten sin gravid. Han påstår at han, Connie og kjæresten hans planla å oppdra dette barnet sammen.

På Connies mobil fant politiet derimot et notat med tittelen «Grunnen til at jeg vil skilles».

ARRESTERT: Politiets arrestasjonsbilde av Richard Dabate. Foto: Politiet
ARRESTERT: Politiets arrestasjonsbilde av Richard Dabate. Foto: Politiet

Etterforskningen viser at før Connie dro på spinning, tok hun på seg en treningsklokke av typen Fitbit. Denne hadde hun også på seg da hun ble funnet død.

Etterforskere sjekket informasjon fra treningsklokken, og fant ut at hun var i bevegelse over en time etter at Richard hevder at hun ble drept av inntrengeren.

I tillegg logget hun seg flere ganger inn på Facebook, og la ut videoer på siden sin.

Krever livsforsikringen

Like etter at Connie døde, la Richard inn et krav om å få utbetalt livsforsikringen hennes, som er på over fire millioner kroner. Like etter tok han ut nærmere 800.000 kroner fra en investeringskonto i hennes navn.

Richard er nå løslatt mot kausjon.

Hans advokater opplyser overfor Hartford Courant at han kommer til å erklære seg uskyldig når rettssaken starter.

– Min klient er uskyldig, og ser frem til å bli frifunnet, sier advokat Hubert Santos til nettstedet.