tre ungdommer siktet for vold mot politiet:

Slik ser det ut dagen etter russefesten som gikk helt over styr

ÅSANE (TV 2): Syv personer ble pågrepet etter at en hjemmefest for russen kom ut av kontroll natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var virkelig dagen derpå i huset hvor rundt 70 ungdommer var samlet til russefest Glasskaråsen i Bergen natt til søndag.

Festen, som rundt midnatt kom fullstendig ut av kontroll, endte med at syv ungdommer ble pågrepet da de svarte med vold på politiets utrykning til stedet. Ifølge Bergensavisen er alle mellom 17 og 19 år.

– Politiet kom fordi det var for mye støy, forklarer en av russeungdommene som deltok på festen.

TV 2 har besøkt huset hvor den ville festen ble arrangert, og snakket med naboer i området.

– Da jeg gikk ut døra for å se hva som skjedde, møtte jeg en politimann som sa «Det er helt krise», forteller en nabo.

Bet politimann i fingeren

Da den første politipatruljen kom til stedet, ble de møtt av rundt 60-70 ungdommer og fullstendig kaos. Politibetjentene forsøkte å komme seg inn i huset hvor festen foregikk, uten hell.

– De gikk inn, men oppfattet de inne som så truende at de måtte trekke seg ut, sier Kjersti Eidsnes, operasjonsleder i Vest politidistrikt til TV 2.

Flere politipatruljer ble derfor tilkalt for å avslutte festen. Det likte flere av ungdommene dårlig.

– Enkelte skal ha kastet stein, snøballer og glass mot politiet. I forbindelse med en pågripelse ble en tjenestemann bitt i fingeren, sier Eidsnes.

En kvinnelig politibetjent ble også sparket av russejente da hun lå på bakken. Begge betjentene ble sjekket på legevakten og kom fra natten uten skader.

Russestyret tar avstand

Det tok flere timer før politiet klarte å få kontroll over situasjonen. Tre av de pågrepne ungdommene er nå siktet for vold mot politiet.

Russestyret i Bergen understreker at dette ikke var et offisielt russearrangement.

– Jeg synes det er veldig dumt. Det er flere tusen russ i Bergen, og jeg vil ikke påstå at dette er et representativt utvalg, sier Bendik Børve, visepresident i russestyret i Bergen.

Russetiden har for alvor startet i Norge, og flere steder i landet fikk politiet klager på støy og ordensforstyrrelser natt til søndag. Både i Asker og Bærum, i Telemark, Buskerud og Finnmark fikk politiet russeklager.