SUSPENDERT: Den mannlige flyverten (blå skjorte t.h.) er suspendert etter hendelsen.
SUSPENDERT: Den mannlige flyverten (blå skjorte t.h.) er suspendert etter hendelsen. Foto: Skjermdump/Facebook

ny flyskandale i USA:

Småbarnsmor i gråt – flyvert suspendert etter bråk før avgang

En video fra hendelsen viser moren i desperat gråt, etter at hun ifølge vitner ble utsatt for vold av en mannlig flyvert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En flyansatt er suspendert etter en hendelse på en American Airlines-avgang fra San Francisco fredag.

Flyet skulle til Dallas, men før avgang skal en mann i kabinbesetningen ha svinget en barnevogn mot en kvinne. Vognen skal såvidt ha unngått å treffe kvinnens barn, ifølge vitner på flyet.

Bakgrunnen for konflikten var at kvinnen ønsket å ha med barnevognen på flyet, ifølge BBC.

Dramatisk video

En medpassasjer filmet bråket og la ut videoen på Facebook.

Der ser man at kvinnen gråter, og at en mannlig passasjer reagerer sterkt på det som har skjedd.

Når en mannlig American Airlines-ansatt kommer inn i flyet, utbryter han: «Hvis du gjør det mot meg, slår jeg deg ned!».

Da svarer den ansatte at han skal holde seg unna, og skriker «Slå meg! Kom igjen!».

Flyselskapet beklager

I en pressemelding skriver flyselskapet at de har sett videoen, og at de har startet en etterforskning av hendelsen for å finne ut hva som har hendt.

«Det vi ser i denne videoen reflekterer ikke våre verdier og hvordan vi bryr oss om våre kunder. Vi er dypt lei oss for smerten vi har påført denne passasjeren og hennes familie, og for andre kunder som ble påvirket av hendelsen», skriver American Airlines.

Den kvinnelige passasjeren og familien hennes ble oppgradert til første klasse etter hendelsen, og fikk fly med en annen flyavgang.

Slept ut av fly

For bare få uker siden vekket en annen flyhendelse oppsikt i USA, da en 69 år gammel mann ble slept ut av et United Airlines-fly med blodig ansikt i Chicago. Videoen skapte store reaksjoner verden over.

Fire passasjerer måtte forlate flyet før avgang på grunn av overbooking. Én av de fire utvalgte nektet, men til ingen nytte. Med skrekkslagne og filmende passasjerer som vitner, ble den eldre mannen tatt med makt av flyplasspolitiet og slept langs midtgangen.

United Airlines beklaget i ettertid hendelsen.