Ny studie: Rødt kjøtt ikke kreftfremkallende

Norsk forskning viser at rødt kjøtt ikke gir mer kreft enn fisk og fiber

OVERRASKENDE FUNN: Rødt kjøtt er kanskje ikke så kreftfremkallende som man først antok.  Foto: Grtt, Vegard Wivestad
OVERRASKENDE FUNN: Rødt kjøtt er kanskje ikke så kreftfremkallende som man først antok.  Foto: Grtt, Vegard Wivestad

Du har blitt fortalt det igjen og igjen. Spiser du rødt kjøtt øker faren for tarmkreft. Spiser du derimot hvitt kjøtt, fisk og fiber, ja da er du langt tryggere.Men, nå viser en ny, norsk forskningstudie at disse sannhetene kanskje ikke er så sanne likevel.Forskere ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU, har gitt en gruppe mus forskjellig mat for å finne ut hva som gir mest tarmkreft, skriver Forskning.noMusene var genmanipulerte, slik at de hadde lett f