DREPT: Den belgiske småbarnsmoren Maïlys Dereymaeker var den første som ble påkjørt og drept av lastebilterroristen i Stockholm fredag. FOTO: Facebook
DREPT: Den belgiske småbarnsmoren Maïlys Dereymaeker var den første som ble påkjørt og drept av lastebilterroristen i Stockholm fredag. FOTO: Facebook

Småbarnsmoren Maïlys (31) ble terroristens første offer

31-åringen fra Belgia var i Stockholm for å besøke gode venner da hun ble drept av terrorlastebilen. Hun etterlater seg en halvannet år gammel sønn.

31 år gamle Maïlys Dereymaeker fra Belgia dro til Stockholm fredag for å besøke gode venner. Dem traff hun aldri.

Tidligere på dagen hadde hun reist alene fra den belgiske småbyen Lembeek i Halle, sør for Brussel.

Det var første gang hun var i den svenske hovedstaden og hun tok turen innom den travle Drottninggatan, skriver Expressen.

Like før klokken 15 kapret den antatte gjerningsmannen Rakhmat Akilov (39) en lastebil og satte kursen mot den befolkede gågaten. Da befant belgieren seg på hjørnet av Drottninggatan og Olof Palmes gata.

Maïlys ble lastebilens første offer.

4 drept og 15 skadd

Hundrevis løp for livet og unnslapp terrorlastebilen, men flere ble meid ned i den voldsomme farten.

Fire personer døde som følge av skadene, inkludert Maïlys. Britiske Chris Bevington (41) er også blant de drepte, samt to svensker. Lørdag ble det kjent at en elleve år gammel svensk jente var blant ofrene. Hun var på vei hjem fra skolen da hun ble påkjørt og drept.

15 personer ble skadet i angrepet. Et barn som har blitt behandlet for lettere skader etter lastebilterroren, ble utskrevet fra sykehuset søndag. Ni personer får fortsatt behandling – fire er alvorlig skadd og to av dem får behandling på intensivavdelingen, mens fem personer er lettere skadd.

Følg alle oppdatereringer i TV 2s livesenter.

Hadde sønn på 1,5 år

Den 31 år gamle belgieren etterlater seg en halvannet år gammel sønn. Hun jobbet til daglig som psykolog for asylsøkere. Lidenskapen hennes var musikk og hun spilte fløyte i et ensemble og var musikklærer for barn i hjembyen.

Ordføreren i hjembyen Halle, Dirk Pieters, er en familievenn.

– Jeg kjente henne ikke personlig, men jeg har møtt henne flere ganger. Jeg er sjokkert over at et slikt angrep fant sted og det ble jo enda verre når jeg kjenner hennes foreldre og kan sette et ansikt på offeret, sier Pieters til Expressen.

Ordførere forteller at familien er i dyp sorg.

Vanskelig å identifisere

Det tok to døgn før 31-åringen ble identifisert fordi hun ikke hadde legitimasjon på seg da hun døde.

– Vi hadde en indikasjon på at en belgisk statsborger var savnet etter å ha hatt kontakt med familien. Men det tok 48 timer før offeret ble identifisert fordi vedkommende ikke hadde ID på seg. Informasjonen ble bekreftet etter en DNA-test, sier Belgias utenriksminister Didier Reynders til det belgiske nyhetsbyrået Belga.