Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristea er dermed det femte dødsofferet etter terrorangrepet 22. mars, hvor Khalid Masood kjørte i stor fart over Westminster-broen hvor han rammet en rekke fotgjengere før han stakk ned og drepte en politimann.

Andreea har ligget alvorlig skadd på sykehus siden angrepet. Torsdag døde hun etter at hun ble koblet fra maskinene som holdt henne kunstig i live, melder engelske medier.

– Vil alltid lyse i våre hjerter

«Etter å ha kjempet for livet i mer enn to uker, ble vår kjære og uerstattelige Andreea – en fantastisk datter, søster, partner, hengiven venn og den mest unike og livsglade personen du kan tenke deg – på grusomt og brutalt vis revet bort fra livene våre på en hjerteløs måte. Hun vil alltid bli husket som en skinnende lysstråle og vil alltid lyse videre i våre hjerter», heter det i en uttalelse fra familien.

Familien uttaler videre at de er dypt rørt og svært takknemlige over innsatsen til helsepersonell som prøvde å berge henne.

På feil sted til feil tid

Cristea var i London sammen med kjæresten Andrei Burnaz for å feire bursdagen hans da de ble tilfeldige offer for terroren. Andrei hadde planlagt å fri til Andreea den dagen de ble rammet av terroren, sier Romanias ambassadør til Storbritannia, Dan Mihalache, til BBC.

En video av hendelsen viser hvordan Cristea faller eller blir kastet over rekkverket på Westminster-broen idet Khalid Masood kommer kjørende i stor fart i en leid Hyundai Tucson.

Andreea overlevde angrepet og ble plukket opp av elven, men torsdag tok 31-åringens liv slutt. Andrei slapp fra angrepet med en brukket fot og er siden utskrevet fra sykehus.

Femte dødsoffer

Masood kjørte på og drepte Aysha Frade, Kurt Cochran og Leslie Rhodes. Ved parlamentet krasjet bilen i et gjerde. Gjerningsmannen løp videre gjennom porten og knivstakk politimannen Keith Palmer. Masood ble deretter skutt og drept av en politimann.

Etter angrepet er tolv personer mistenkt for å ha tilknytning til Masood blitt pågrepet, men alle er senere løslatt, og ingen er siktet. Politiet har heller ikke funnet bevis som knytter angriperen til den ytterliggående jihadistgruppen IS, som påtok seg ansvaret for angrepet. Han skal heller ikke ha hatt tilknytning til al-Qaida.