Politiet pågrep denne mannen for fyllekjøring. I ettertid kan det hende at han angrer på klesvalget også.
Politiet pågrep denne mannen for fyllekjøring. I ettertid kan det hende at han angrer på klesvalget også. Foto: Newville Police Department via AP

Denne fyllekjøreren angrer nok på klesvalget

44-åringen gjorde minst to dårlige valg den kvelden – t-skjorten sikret at ekstra mange får vite om fyllekjøringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fyllekjøring er ikke noe å spøke med, men arrestasjons-bildet av Elwood Gutshall III, som ble tatt etter at han ble pågrepet for fyllekjøring, går nå sin seiersgang på Internett.

Årsaken er enkel, han var iført en grønn t-skjorte med påskriften «Drunk lives matter».

Politiet i Newville i den amerikanske delstaten Pennsylvania ble oppmerksom på 44-åringen da han var ute og kjørte sin grønne Ford pickup. Etter å ha sett at han brøt en rekke trafikkregler, ble Gutshall stoppet.

Utåndingsprøven viste at han hadde to og en halv gang det som er lovlig promille i delstaten. Dermed ble han pågrepet, siktet for blant annet fyllekjøring.

Nyhetsbyrået AP har forsøkt å komme i kontakt med Gutshall uten å lykkes. I de offentlige rettsdokumentene er det heller ikke notert ned navnet på noen forsvarer.

T-skjorten spiller forøvrig på den politiske bevegelsen «Black Lives Matter», som startet sommeren 2013, etter at en flere afro-amerikanere hadde blitt skutt og drept av politiet.

Gutshall ble pågrepet 19. mars, to dager etter St. Patrick's Day. T-skjorten har også en firkløver og den karakteristiske grønnfargen forbundet med feiringen av St. Patrick's Day, selv om det da som oftest er en trekløver som pryder bekledningen.