«Vi er chicksa fra Nordstrand som knuser,
vi er chicksa med blå og hvite truser».

Slik begynner sangen til Nordstrand Idrettsforenings 14 år gamle håndballjenter, som skulle brukes før og etter kamp.

Teksten i sangen skapte reaksjoner, ifølge NRK, som først omtalte saken.

– Det er helt horribelt. At et jentelag har fått mulighet til å lage denne sangen, her er det noen foreldre som har tråkket feil et sted, sier trener i naboklubben Holmlia Sportsklubb Per Kristian Kivle, til NRK.

Den som tok initiativet til det hele var faren til en av spillerne på håndballaget, Lars-Petter Østlie. Han opplyser nå at sangen ikke vil bli brukt likevel.

– På bakgrunn av omtale og reaksjoner vil ikke laget ha noen kobling til eller bruke låten noe videre fremover, skriver Østlie i en tekstmelding til TV 2.

Han legger til at de også jobber med å få fjernet sangen fra musikkdelingstjenester.

Mener ikke sangen er grov

«Come on bitches bli med, vi river av deg klærne, heiser deg opp i en stang
vi er helt fucked opp gærne».

Dette er en annen del av teksten i håndballjentenes kampsang.

Trener Per Kristian Kivle mener sangen ligner en russesang, og ikke en sang som bør assosieres med 14 år gamle jenter. Det er også russelåt-artisten Ringnes-Ronny som har laget sangen.

Før det ble bestemt at sangen ikke skulle brukes, sa Lars-Petter Østlie til NRK at han skjønner at sangteksten kan oppleves som støtende, men at han ikke mener sangen er grov.

– Tanken bak var å lage noe moro, lage en kampsang. Ikke at noen skulle bli provosert av den. Sjangeren er ny for idretten, og det var litt av tanken. Jentene er glad i musikk, og skal man lage noe som de vil høre på, så må man treffe på sjanger, forklarte Østlie til NRK.

– Det er en balansegang

«Pass deg dommer, ikke stå og glo nå, vi veit at vi er digge baby, lås deg inn på do nå» er en strofe i sangen. Østlie sier denne delen av sangen spiller på forholdet mellom spillere og dommere.

– Dette med dommere og spillere har alltid vært en greie i alle idretter. Det er jo en balansegang på hva man kan tillate seg. Dette er ment som en morsom og edgy-greie, sier håndballfaren.

Jentene på håndballaget har ifølge Østlie vært med på å lage teksten til sangen. Det var altså meningen at sangen skulle spilles før og etter kamper.

Tar avstand fra teksten

Daglig leder i Nordstrand Idrettsforening, Ole Magnus Skisland, har hørt den nye kampsangen. Han understreker overfor TV 2 at klubben ikke har noe med sangen å gjøre.

– Dette er et privat initiativ og ikke noe vi står innenfor. Nordstrand har ikke finansiert eller vært involvert i det hele tatt, sier Skisland.

Den daglige lederen sier han fikk vite om sangen tirsdag, og at han ikke har snakket med sangens initiativtaker Lars-Petter Østlie.

– Vi tar avstand fra teksten. Det er ikke noe oss som klubb identifiserer oss med, sier Skisland.

TV 2 har ikke lyktes med å komme i kontakt med artisten «Ringnes-Ronny».