Roman (4) brukte morens telefon for å redde livet hennes – politiet hyller den lille helten

Familien hadde lekt doktor og øvd på å ringe nødnummeret. Det reddet mammas liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da fire år gamle Roman Sharma fra London fant sin mor bevisstløs på gulvet, viste han akkurat hva han måtte gjøre.

På imponerende vis brukte han morens tommel til å låse opp mobiltelefonen hennes, og ba deretter taletjenesten Siri om å ringe nødnummeret. Også tvillingbroren Samuel hjalp til.

Hør fireåringens samtale med nødoperatøren øverst i saken!

«Det er en fantastisk historie. Takket være den snarrådige gutten som brukte «Siri» for å ringe etter hjelp, er moren han i live. Hun kan være ekstremt stolt av ham og brødrene hans», skriver Metropolitan police i en uttalelse.

London-politiet la ut nødsamtalen han ringte inn på sine facebooksider, til inspirasjon. De ønsker at foreldre skal lære barna hva de skal gjøre, og øve på nødsituasjoner i hjemmet.

Darius Hemmatopou leder nødsentralen som tok imot samtalen til Roman. Han sier at denne hendelsen er en påminner om hvor viktig det er å lære barna hvordan de skal ringe politiet.

Roman (til venstre) mamma Claire og tvillingbror Samuel kan alle være stolte. FOTO: LALEHAM LEA SCHOOL
Roman (til venstre) mamma Claire og tvillingbror Samuel kan alle være stolte. FOTO: LALEHAM LEA SCHOOL

Romans mor, Claudia, fikk den hjelpen hun trengte, og er nå frisk og rask tilbake hos sine tre sønner. Hun sier hun er overveldende stolte av både Roman og tvillingbroren Samuel.

– De gjorde en fantastisk innsats i å ta vare på meg og lillebroren sin. Vi leker doktor, politi og brannmann hjemme stadig vekk, og jeg lærte dem adressen vår og hvordan de ringer nødnummeret etter å ha lest en lignende historie i fjor. Jeg trodde selvsagt ikke de noen gang ville få bruk for det, men de husket alt jeg hadde sagt, sier hun til Huffington Post.