I Trine Skei Grandes tale til Venstres landsmøte nevnes ikke regjeringspartiet Fremskrittspartiet med ett ord.

Skei Grande er tydelig på at regjeringsmakt er partiets plan, men det er Høyre og Kristelig folkeparti som trekkes frem i talen.

– Vi trenger et sterkt Venstre i regjering for å virkelig gjøre en forskjell for miljøet, for å virkelig satse på kunnskap, og for å virkelig satse på å skape nye, miljøvennlige arbeidsplasser. For å sette barn først. Og det må være en regjering som verdsetter mangfold, toleranse, åpenhet og har respekt for annerledeshet. Det er et verdifellsskap vi i Venstre ofte deler med Høyre og KrF, sa Venstre-lederen.

Dermed levnes det liten tvil om at Venstre-lederen ikke ser for seg å gå inn i regjering med sittende regjeringsparti Fremskrittspartiet, og at hun holder fast på planen om å vippe Frp ut av regjering etter valget 11. september.

– Ikke sliten

I talen sin hadde Venstre-lederen også en klar beskjed til de som måtte mene at hun er en politiker på vei ut:

– Ja jeg har vært sliten og lei. Men til den som tror jeg er for sliten til å drive valgkamp, for sliten til å vinne et valg - ja de skal få bite i seg de ordene, sa en kampklar Trine Skei Grande.

I sin tale tok Skei Grande blant annet til orde for å styrke rammevilkårene for nyoppstartede småbedrifter, blant annet ved å gi fritak for arbeidsgiveravgift for de fem første ansatte de tre første årene.

Hun fokuserte videre på kunnskap, både innen for forskningsfeltet og med tanke på forskning.

Talen ble mottatt med applaus fra salen - nå gjenstår det å se om landsmøtet klarer å enes om det kanskje viktigste punktet: Hvilke partier kan Venstre samarbeide med, og hvilke kan ikke partiet gå i regjeringssamtaler med.

Uenighet internt

Som både TV 2 og flere andre medier har påpekt, er det uenighet internt i Venstre med tanke på hvilket forhold partiet skal ha til Frp.

Venstre-kollegene Abid Raja og Ola Elvestuen mener det var uklokt av partilederen å gå ut med en plan om å få Frp fjernet fra regjeringsapparatet etter valget, allerede seks måneder før stortingsvalget finner sted.

Les mer om uenigheten i Venstre her: