Stortingsrepresentant og leder for Oslo Fremskrittsparti, Mazyar Keshvari, mener IRN med tiden har blitt mer og mer radikale.
Stortingsrepresentant og leder for Oslo Fremskrittsparti, Mazyar Keshvari, mener IRN med tiden har blitt mer og mer radikale.

mener Islamsk råd blir stadig mer destruktive:

–  Pengene må stoppes umiddelbart

Mazyar Keshvari (Frp) sier Islamsk Råd Norge har fått en mer og mer destruktiv rolle i samfunnet, og mener det er på høy tid å stanse finansieringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange har reagert etter at Islamsk Råd Norge (IRN) ansatte nikabkledde Leyla Hasic til en jobb som blant annet handlet om kommunikasjon, og kulturminister Linda Hofstad Helleland har kalt IRN inn på teppet.

Stortingsrepresentant og leder for Oslo Fremskrittsparti, Mazyar Keshvari, mener IRN med tiden har blitt mer og mer radikale.

– De støtter opp under ekstreme elementer, sist ved å ha ansatt en åpenbar salafist som har kommet med en rekke kontroversielle uttalelser. Dette viser at Islamsk Råd Norge ikke er egnet til den brobyggeroppgaven de var tiltenkt i sin tid, sier Keshvari.

– Pengene må stoppes og tilbakebetales

I etterkant av ansettelsen har flere trossamfunn meldt seg ut av IRN.

Keshvari mener det er helt uforståelig at paraplyorganisasjonen skal ha støtte når de opererer slik de gjør.

– Jeg kommer derfor til å ta opp denne problemstillingen allerede nå på vårt gruppemøte, slik at vi kan stoppe finansieringen av Islamsk Råd Norge. De har fått en mer og mer destruktiv rolle i det norske samfunnet, sier stortingsrepresentanten.

Han mener det er åpenbart at IRN har brutt forutsetningene for statsstøtten de har mottatt. Ett av vilkårene for pengene er å fungere som en brobygger til storsamfunnet.

Keshvari sier pengene må stoppes umiddelbart og at noe av det som er utbetalt til IRN skal betales tilbake.

– Vi kan ikke med åpne øyne finansiere ekstreme radikale organisasjoner, foreninger og virksomheter og så lure på hvorfor det blir mer av det.

– IRN opptrer umusikalsk

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun skjønner hvorfor flere av de muslimske menighetene ikke trives med den nyansettelsen og melder seg ut av IRN.

– Hvis du skal jobbe med integrering og kommunikasjon mellom folk, gjør ikke heldekkende plagg at du kommuniserer på en god måte.

Finansminister og leder for Fremskrittspartiet, Siv Jensen, er glad for at kulturminister Linda Hofstad Helleland har vært tydelig i sin kritikk.

– Jeg synes IRN opptrer veldig umusikalsk. Jeg mener dette ikke hører hjemme i det norske offentlige rom.