Sommeren 2016 ville Jarle Gjersvik fra Flaktveit bruke de få soldagene i Bergen på å få malt huset sitt. Men resultatet ble høyst uventet.

Se saken på TV 2 hjelper deg.

Som olje på vann

– Når jeg smører det på så dekker det helt fint, men noen minutter senere så sprekker det opp, forklarer Jarle Gjersvik.

Det var da Jarle malte det andre strøket med oljedekkbeis på huset sitt at han oppdaget problemet.

– Så fikk jeg et merkelig resultat som du ser. Det er akkurat som det blir hull i malingen, forklarer Jarle.

Jarle hadde på forhånd sett på ulike tester og valget hadde falt på oljedekkbeis fra Flügger fordi de skal ha kommet best ut i forhold til svertesopp. Når han nå fikk problemer med malingen, kontaktet han butikken.

– De mente at veggen var for varm når jeg smurte på den, så jeg flyttet meg over på skyggesiden og målte temperaturen 23 grader. Veggen var tørr og fin, og alle forholdene skulle være helt utmerket. Men så fikk jeg samme problemet. Det var akkurat som olje på vann.

KRYMPET: Da Jarle Gjersvik malte veggene dekket oljedekkbeisen helt, men noen minutter senere krympet malingen på husveggen. Foto: Ørnulf Riisnæs
KRYMPET: Da Jarle Gjersvik malte veggene dekket oljedekkbeisen helt, men noen minutter senere krympet malingen på husveggen. Foto: Ørnulf Riisnæs

Fryktet at malingen ville skalle av

Flügger tilbød Jarle en annen type maling, men resultatet ble like mislykket.

– Min bekymring var at det skulle gå noen år og at det ville begynne å skalle. Så ville jeg bare få beskjed om at dette her, det er du som har gjort dårlig grunnarbeid. Jeg har gjort ordentlig grunnarbeid. Dette er det andre strøket fra samme leverandør og da skal det ikke være et sånt resultat, forklarer Jarle.

– Så siden i fjor har huset stått sånn som dette her. Og jeg har ikke villet male mere utenpå for jeg ville ha en garanti for at dette her ikke ville skalle av igjen, sier han.

På et tidspunkt i fjor sommer opphørte kontakten mellom Jarle og Flügger helt.

DÅRLIG RESULTAT: Malermester Jens Petter Lunde er klar på at resultatet ikke skal se slik ut. Foto: Ørnulf Riisnæs
DÅRLIG RESULTAT: Malermester Jens Petter Lunde er klar på at resultatet ikke skal se slik ut. Foto: Ørnulf Riisnæs

Skal ikke være slik

TV 2 hjelper deg har bedt malermester Jens Petter Lunde, med 50 års erfaring i faget, til å vurdere resultatet.

– Det skal ikke krympe sånn som det her. Overhodet ikke. Det skal det ikke gjøre. Det som også er viktig her er at dette jo er maling fra samme leverandør. Alle malingtypene du har prøvd her er jo fra samme leverandør og derfor skal det oppføre seg ordentlig og du skal få et jevnt, pent uttrykk, ikke det som har skjedd her, sier Lunde.

– Det har krympet og det skal ikke se ut sånn. Så det må leverandøren forklare og fortelle hva som har skjedd, sier Lunde.

ORDNER OPP: Ansvarlig for Flügger i Norge, Rolf Gjølberg, beklager og ordner opp i saken. Foto: Ørnulf Riisnæs.
ORDNER OPP: Ansvarlig for Flügger i Norge, Rolf Gjølberg, beklager og ordner opp i saken. Foto: Ørnulf Riisnæs.

Flügger beklager

Ansvarlig for Flügger i Norge, Rolf Gjølberg, møter Jarle og TV 2 hjelper deg ved huset.

Han er klar på at sluttresultatet på huset ikke er slik det skal være. Han ønsker også å få undersøkt hvorfor malingen krympet.

– Det ønsker jeg å få en tilstandsvurdering på så vi kan være helt trygg på hva det er som har skjedd her for vi er ikke kjent med at dette her har vært et problem hos andre. Derfor ønsker vi virkelig nå å få tatt i dette her og vi tar det alvorlig både i forhold til Jarle og i forhold til Flügger og hvordan vi håndterer slike saker. For dette her skulle vært håndtert i fjor, sier Gjølberg.

– Hvorfor har dette tatt så lang tid?

– Det kom til min kjennskap for 14 dager siden, men det har vært en svikt i våre rutiner og det vil vi også ta internt og sørge for at vi får bedret dette. For dette her er ikke noe som andre av våre kunder skal oppleve, sier Gjølberg.

FORNØYD: Jarle Gjersvik er fornøyd med løsningen fra Flügger. Han ser frem til at noen andre skal male huset hans i sommer. Foto: Ørnulf Riisnæs
FORNØYD: Jarle Gjersvik er fornøyd med løsningen fra Flügger. Han ser frem til at noen andre skal male huset hans i sommer. Foto: Ørnulf Riisnæs

Ordner opp

Gjølberg er også klar på at Flügger vil løse Jarles malingproblemer.

– Så det vi nå gjør, vi vil ha en tilstandsrapport. Den vil komme neste uke. Da kommer det en fra teknisk avdeling som vil sørge for den, sier han.

– Det vil også komme en maler hit i morgen som vil se på huset og som vil sørge for at dette huset vil bli malt slik at Jarle nå skal slippe å tenke noe mer på maling av hus og også bekymre seg for resultatet. Det tar vi fullt ansvar for, og vi beklager det som har skjedd, forteller Gjølberg.

Jarle er svært fornøyd med løsningen.

– Jeg er jo veldig glad for å slippe å male huset. For meg så hadde det vært en jobb for hele sommeren, hvis jeg skulle male hele huset alene. Så jeg setter veldig stor pris på det. Jeg ser frem til å bare kunne iaktta at noen andre maler huset mitt, ler han.

– Det blir en fin sommer. Nå får vi bare håpe at været står oss bi og, avslutter Jarle.

Jarle skal etter planen få malt huset i juni så lenge det er oppholdsvær i Bergen som gjør dette mulig.