Aboriginal Richard Hunter ligger ved siden av fotavtrykket som ble funnet ved Lower Cretaceous Broome Sandstone, Walmadany area, Dampier Peninsula, i Australia.
Aboriginal Richard Hunter ligger ved siden av fotavtrykket som ble funnet ved Lower Cretaceous Broome Sandstone, Walmadany area, Dampier Peninsula, i Australia. Foto: Damian Kelly-University of Queensland/Handout via REUTERS 

Har trolig funnet verdens største dinosaur-fotspor

Forskere tror fotavtrykket kan være 127 millioner år gammelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskere gjorde det oppsiktsvekkende funnet nordvest i Australia.

«Jurassic Park»

Fotsporet er ifølge Sky News trolig 127 millioner år gammelt og stammer fra en gigantisk firebent, planteetende skapning.

Avtrykket er 1,7 meter langt.

– Det et større enn noe annet avtrykk i hele verden, sier forsker Steve Salisbury, som har ledet studien ved universitetet i Queensland James Cook University.

Det stammer trolig fra en gigantisk dinosaur av typen sauropod, som var blant 21 arter av dinosaurer som levde i området Dampier Peninsula, vest i Australia. Det er funnet avtrykk fra disse dinosaurene i et område på 25 kilometer.

– Det er uten tvil spektakulært. Ingenting kan måle seg med denne størrelsen, sier Salisbury.

Det er blitt brukt droner for å ta seg frem i det svært ulendte terrenget, som ligger helt ved kysten av Australia. Det er et område som er hardt preget av vær og vind. Ifølge CNN er området døpt Australias Jurassic Park.

– Det som gjør det ekstra vanskelig er at steinene hvor avtrykket ble oppdaget er ved vanngrensen. De er under vann halvparten av tiden, og dekkes noen ganger av tidevannet med over ti meter, sier doktor Salisbury.

Forskerne har arbeidet i området i over fem år.

Sauropods er firbente dyr som hadde lang hals og hale. Det forrige største funnet var på 1,15 meter og ble funnet i Bolivia.